Banca Romaneasca a inceput sa dea credite prin programul Prima Casa

Luni, 10 August 2009, ora 13:17
1866 citiri
Banca Romaneasca a inceput sa dea credite prin programul Prima Casa

Banca Romaneasca a inceput sa dea credite prin programul Prima Casa in limita plafonului aprobat, de 68,45 milioane euro, la dobanzi egale cu rata ROBOR la 3 luni, plus 2 puncte procentuale la lei, si cu EURIBOR la 3 luni, plus 3,75 puncte procentuale la euro, a anuntat luni banca.

Solicitantii eligibili trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 20 si 70 de ani (la sfarsitul perioadei de creditare imprumutatul nu va putea depasi 70 de ani) si sa nu detina nicio locuinta in proprietate.

Banca nu percepe comision de analiza, comision de rambursare anticipata, comision lunar de administrare sau comision de gestiune.

La semnarea contractului, clientul trebuie sa constituie un depozit echivalent cu rata lunara pe 3 luni, pentru care Banca Romaneasca plateste o dobanda de 2% la euro si de 5% la lei. Clientul isi va putea retrage banii la rambursarea integrala a creditului.

Suma maxima ce poate fi contractata este de 57.000 euro, sau echivalent in lei, perioada cea mai lunga de acordare fiind de 360 de luni.

Pentru cazurile in care pretul imobilului este mai mic sau egal cu 60.000 euro, aportul propriu trebuie sa fie de minimum 5%. In cazul imobilelor de peste 60.000 euro, solicitantul va trebui sa contribuie cu 3.000 euro, plus diferenta dintre pretul de achizitie a imobilului si limita maxima de 60.000 euro.

Astfel, pentru contractarea unui imprumut maxim de 57.000 euro, pe o perioada de 30 de ani, clientul va avea de achitat o rata lunara de 307 euro, potivit calculelor Bancii Romanesti.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a alocat un plafon de 68,45 milioane euro pentru creditele prin programul Prima Casa ce pot fi acordate de Banca Romaneasca, se mai arata in comunicat.

In cadrul programului guvernamental "Prima Casa" au depus initial oferte 20 de banci: BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Bank Leumi, ATEbank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, Unicredit Tiriac Bank, ING Bank, Emporiki, Millennium Bank si Garanti Bank.

Ulterior, ING Bank a anuntat ca renunta sa mai participe la program si ca va lansa in aceasta vara un produs similar celor din "Prima Casa", in limita a 80.000 de euro pentru fiecare imprumut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#Banca Romaneasca Prima Casa, #Banca Romaneasca credite casa , #imobiliare