Casele de lemn, 1.500 de lei metrul patrat

Joi, 31 Iulie 2008, ora 08:57
11048 citiri
Casele de lemn, 1.500 de lei metrul patrat

Romanii au inceput sa se gandeasca serios, atunci cand vor sa isi construiasca casa, si la varianta unei locuinte din lemn. Dezvoltatorii acestui tip de casa, fie ea din panouri de lemn, fie din lemn masiv, cunosc vanzari mai mari de la an la an.

Principalele avantaje ale cumpararii unei case de lemn sunt pretul mai mic, o izolare termica si fonica mai buna, precum si timpul mai mic de constructie, informeaza Cotidianul.

O casa la cheie, de 100 de metri patrati desfasurati, costa un pic peste 40.000 de euro.

Pretul unei constructii din panouri din lemn, tip sandwich, este de 1.500 de lei metrul patrat desfasurat.

Pretul poate fi mai mare, in functie de complexitatea proiectului, precum si de calitatea finisajelor.

La constructia unei case din lemn trebuie sa lucreze doua echipe, una pe teren, alta in atelier. Dupa ce structura din lemn este gata, casa este montata in atelier, dupa care se demonteaza si se transporta cu masina la locul de montaj.

O astfel de casa, de aproximativ 100 de metri patrati are un timp de constructie de maxim doua luni.

La exteriorul casei construite pe tehnologie americana, cu panouri tip sandwich, se aplica panouri OSB, dupa care se monteaza panourile din polistiren, peste care se aplica tencuiala.

Casele pot fi livrate in doua feluri, la structura de lemn, adica doar cu pereti interiori, exteriori si sarpanta, si cu structura plus materiale optionale, aici intrand si planseu, lambriuri si pereti de rigips.

Prima varianta de livrare, cu lemn calibrat, costa aproximativ 300 de euro metrul patrat, iar cea de-a doua, cu lemn necalibrat si cu materiale optionale, ajunge la aproximativ 400 de euro metrul patrat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#case, #lemn, #metru patrat, #livrare, #lambriu , #imobiliare