Ce trebuie sa stiti la angajarea unei firme de constructii

Duminica, 12 Iulie 2009, ora 13:03
3415 citiri
Ce trebuie sa stiti la angajarea unei firme de constructii
Foto: Lego

Angajarea unei firme de constructii pentru a va ridica locuinta mult visata poate fi un proces indelungat si complicat.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le aflati neaparat, inainte de semna contractul cu un anumit constructor, potrivit How Stuff Works:

Istoria companiei: Este extrem de important sa verificati trecutul firmei pe care intentionati sa o contractati. Cereti dovezi ca este autorizata, ca are asigurari si daca face parte dintr-o asociatie profesionala, ceea ce ar insemna ca este de incredere.

De asemenea, aflati daca firma a declarat vreodata faliment si daca a fost data in judecata de vreun client. Intrebati de cat timp activeaza si care este adresa companiei. Asigurati-va ca firma are experienta in genul de constructii de care sunteti interesat.

Supravegherea: Intrebati cat de mult va dura construirea, daca are propria echipa de muncitori si daca acestia sunt calificati pentru jobul respectiv, cine va supraveghea santierul si care este experienta persoanei respective.

Interesati-va daca muncitorii sunt organizati, curata in urma lor si daca sunt punctuali, pentru a nu avea surprize neplacute.

Programul: Inainte de a semna contractul, intrebati fostii clienti daca firma si-a respectat termenele limita. De asemenea, cereti date fixe pentru inceperea si terminarea proiectului, inclusiv curatenia de rigoare. Aceste date ar trebui sa fie trecute in contract, alaturi de volumul materialelor necesare executiei si programul zilnic.

In timpul derularii proiectului veti dori sa va informati daca se respecta acest program, prin urmare ar trebui sa va asigurati ca puteti cumunica usor cu seful santierului

Garantiile: Pentru un proiect de succes ambele parti trebuie sa fie multumite de contract. Daca nu sunteti multumit sau nu intelegeti toate conditiile prevazute, amanati semnarea contractului pana cand va lamuriti.

Este foarte important sa pastrati toate chitantele si facturile emise in timpul derularii proiectului, in cazul aparitiei unor probleme.

Asigurati-va ca firma respectiva aduce garantii ca va termina constructia si va obtine toate aprobarile necesare pentru constructie.

Pretul: Evident, este printre cele mai importante probleme de rezolvat. Cereti mai multe oferte si fiti atenti atat la cele prea ridicate, cat si la cele prea scazute.

Negociati termenii de plata, daca se poate face in rate sau nu si interesati-va care ar putea fi costurile suplimentare neprevazute. Incercati sa platiti cat mai tarziu posibil, nu oferiti toti banii de la inceput.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#sfaturi angajare consructor, #angajare firma constructii , #imobiliare