Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cele mai scumpe case din lume

Sambata, 28 Noiembrie 2009, ora 18:16
5020 citiri
Cele mai scumpe case din lume
Foto: Upscalehype

Anul trecut, o proprietate din Greenwich, Connecticut, de 1.950 de metri patrati, cu 14 dormitoare, era pusa in vanzare la pretul de 125 de milioane de dolari, fiind cea de-a doua cea mai scumpa locuinta din lume.

Astazi, pretul sau a scazut la 60 de milioane de dolari, nereusind sa intre in topul celor mai scumpe case din lume, realizat de revista Forbes.

In 2008, investitorul Marty Zweig a retras de pe piata penthouse-ul de 70 de milioane de dolari, dupa ce fusese pusa in vanzare timp de patru ani, fara succes. De asemenea, finantistul Leonard Ross, care ceruse 165 de milioane de dolari pentru Heart Mansion, in Beverly Hills, California, a restras-o de pe piata in septembrie 2008. Cateva luni mai tarziu, Printul Bandar al Arabiei Saudite a scos de la vanzare "cabana" de ski din Aspen, pentru care cerea 135 de milioane de dolari. Astfel de retrageri au avut loc si pe parcursul acestui an, fiind o oglinda a prabusirii pietei imobiliare mondiale.

Totusi, au ramas destule locuinte la preturi exorbitante. Iata-le pe cele mai scumpe dintre acestea:

The Manor, Los Angeles - 150 de milioane de dolari

Construita de Candy si Aaron Spelling, celebrul producator de televiziune, proprietatea de peste 19.000 de metri patrati are numeroase gradini, o scara interioara imensa si o fantana arteziana la intrare.

Fleur de Lys, Los Angeles - 125 de milioane de dolari

Apartinand lui Suzanne Saperstein, miliardara care a fost numita de revista Vanity Fair drept cea mai mare consumatoare de haute couture din lume, casa a fost construita dupa modelul Palatului Versailles. Proprietatea are 4.180 de metri patrati, iar constructia sa a durat cinci ani. Inauntru, exista o sala de cinema cu 50 de locuri si o adevarata biblioteca, iar garajul poate gazdui noua autoturisme.

Updown Court, Windlesham, Surrey - 117 milioane de dolari

Proprietatea este considerata mai mare si decat Palatul Buckingham si decat Hampton Court, avand 103 camere si peste 21 de hectare de gradini si paduri. Palatul are mai multe sali de bal, sala interioara de squash, bowling, sala de cinema cu 50 de locuri, heliopad, garaj pentru opt limuzine, iar strada de la intrare este din marmura si este incalzita.

Albermarle House, Charlottesville, Virginia - 100 de milioane de dolari

Vila este construita pe un teren de peste 121 de hectare, intre Monticellor si Ash Lawn-Highland. Cu un stil Georgian, casa are opt dormitoare si a fost construita de arhitectul David Easton. De asemenea, proprietatea cuprinde un grajd, un garaj pentru trei masini si o casa de oaspeti.

Tranquility, Lake Tahoe, Nevada - 100 de milioane de dolari

Proprietatea de 84 de hectare ii apartine lui Joel Horowith, co-fondatorul casei de moda Tommy Holfiger. Casa principala are 1.850 de metri patrati, fiind similara unei vile montane din Europa. Inauntru, se regaseste o crama cu 3.500 de sticle de vin, o piscina interioara si o sala de cinema cu 19 locuri.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#cele mai scumpe case, #preturi vile, #proprietati imobiliare scumpe , #imobiliare