Criza imobiliara in Bucuresti: Cinci cumparatori, un singur apartament

Marti, 15 Iulie 2008, ora 07:50
3155 citiri
Criza imobiliara in Bucuresti: Cinci cumparatori, un singur apartament

Criza imobiliara din Bucuresti se adanceste tot mai mult, in acest moment existand cinci cereri pentru o locuinta disponibila in Capitala.

Previziunile arata ca, desi in urmatorii cinci ani vor fi livrate peste 65.000 de locuinte noi, cererea tot nu va fi acoperita. In aceste conditii, tot mai multi romani prefera sa-si cumpere apartamente "la rosu", in principal datorita pretului mai mic, scrie Gardianul, in editia electronica.

Zona de nord a Capitalei detine cea mai mare parte din totalul unitatilor ce vor fi disponibile - 38,10 %, adica 24.750 de unitati.

In est, cea mai dinamica zona este cartierul Titan, in acelasi timp dezvoltandu-se si zonele Dristor, Obor, Colentina, Pantelimon, care impreuna ofera 17.499 de unitati, adica 26,93% din totalul de apartamente anuntate pe piata.

Zona de vest ofera 14.737 unitati locative (22,68%). Este vorba de ansambluri rezidentiale de dimensiuni mari, precum cele din Drumul Taberei, Militari sau Semanatoarea, dar si imobile mai mici, precum cele din Ghencea.

Si sudul Capitalei incepe sa se transforme, profilul accentuat industrial incepand sa fie echilibrat de necesitatea rezidentiala. Astfel, in sud vor fi 4.147 de unitati, adica 6,38% din totalul ofertei pe Bucuresti.

Fie pentru ca nu au incredere in constructori si nu vor sa astepte pana la finalizarea apartamentelor, fie datorita pretului mai mic, tot mai multi aleg sa-si cumpere locuinte la "rosu", pe care sa le finiseze singuri.

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#locuinta, #oferta, #cerere, #imobiliar, #criza, #apartament, #cumparator , #imobiliare