Cum sa cumperi o casa cu 100 de dolari

Luni, 23 Martie 2009, ora 16:01
4076 citiri
Cum sa cumperi o casa cu 100 de dolari

Dupa ce o familie de americani si-a vandut casa organizand o loterie cu taxa de participare de 100 dolari, romanii au copiat imediat avantajosul model.

Intr-o piata in care cu greu mai poti vinde o locuinta, aceasta li s-a parut o varianta acceptabila celor interesati. "Sistemul este pe cat se poate de simplu.

Decat sa vinzi o casa unui singur cumparator, mai bine o vinzi la 8.000. Astfel, este stabilit un pret pentru biletul de tombola, intervalul de timp in care aceasta promotie se desfasoara, dar si numarul minim de bilete, astfel incat suma colectata sa acopere valoarea casei puse in joc, dar in acelasi timp sa aduca si un mic profit agentiei sau dezvotatorului imobiliar.

In situatia in care numarul de bilete minim stabilit nu este vandut, tombola se anuleaza, iar banii sunt restituiti integral participantilor", explica consultantii de la Eurometropola.

Reglementarile legale sunt insa destul de complicate, cel putin pe continentul american. In multe state, acest joc de noroc este interzis daca proprietarul nu este partener intr-o asociatie non-profit.

In plus, proprietarul nu poate obtine mai multi bani decat valoarea casei puse in joc. Insa inventivitatea americanilor a depasit restrictiile legale si a ajuns pana intr-acolo incat aceasta tombola a fost transformata intr-un concurs de eseuri, fara a neglija in schimb taxa de participare, in valoare de cel mult 100 de dolari.

Astfel, concursul nu mai poate fi incadrat la categoria jocurilor de noroc, iar aprobarea statului nu mai este necesara, la fel nici asocierea cu un ONG.

Si in Romania se pare ca a existat o tentativa asemanatoare, prin care cineva a incercat sa isi vanda casa la "loterie". Fiscul insa a fost de alta parere...

"Din punct de vedere legal, tombola locuintelor ridica o serie de probleme. In Romania, un prim pas a fost stopat din punct de vedere legal tocmai din cauza faptului ca promotia a fost organizata respectand criteriile legii Loteriei publicitare, cand, de fapt ea se incadreaza la categoria jocurilor de noroc, ceea ce presupune o alta autorizare", au declarat consultantii Eurometropola.

Un alt aspect important este si plata impozitului pe venit, care trebuie achitat de castigator conform Codului Fiscal. Astfel ca sistemul preluat de la americani a starnit interesul si pe piata noastra, ademenind timid dezvoltatorii, dar si participantii la tombola.

Mirajul unui castig facil poate face valuri in randul populatiei, iar in acest moment poate reprezenta chiar un impuls acordat pietei imobiliare. << Ne asteptam in acest sens la o serie de solicitari din partea unor dezvoltatori, pentru a sustine si astfel de proiecte," conchid specialistii imobiliari.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#loterie case USA, #loterie case, #Fisc loterie case , #imobiliare