Cum sa-ti vinzi casa in perioada de criza

Duminica, 18 Ianuarie 2009, ora 08:14
5350 citiri
Cum sa-ti vinzi casa in perioada de criza

Cei care intentioneaza sa isi vanda apartamentul in aceasta perioada de criza, din diferite motive, ar trebui sa dea dovada de maxima precautie si sa tina cont de numite sfaturi ale consultantilor din domeniu.

Mai intai de toate, pretul de pornire ar trebui sa fie unul pe cat posibil redus, pentru "agatat" clientii inca de la prima discutie. "Ca sa aiba impact, diferenta de la prima strigare la a doua ar fi de minim 20%", ne sfatuiesc consultantii de la Imopedia.ro.

Potrivit specialistilor citati, cei care doresc sa isi vanda casa in vremuri de criza au nevoie de un simt de persuasiune dezvoltat, ceea ce inseamna "sa stii sa iti vinzi marfa, sa inveti o poezie despre casa ta si o sa spui pe nerasuflate, inca de la telefon, inainte ca potentialul cumparator sa intrebe ceva.

De exemplu: locuinta este situata in cea mai buna zona, are finisaje de lux, are vecini fenomenali", mai arata sursa citata. Pe de alta parte, convingerea clientului sa viziteze apartamentul este importanta pentru a avea mai mult timp pentru a-l face sa achizitioneze casa.

Un alt sfat esential: cosmetizeaza-ti locuinta, pentru a face o impresie cat mai buna. Flori, pereti curati, aranjamente cu mobilier nou, usa eleganta, geamuri tip termopan nu ar trebui sa lipseasca dintr-un apartament care isi asteapta "petitorii".

"Sa iei in calcul toate mediile de informare, pentru a da anunturi de vanzare. Internetul este foarte eficient, pentru ca poate oferi informatii cat mai multe, cu fotografii si detalii tehnice.

Sa oferi exemple comparative, de genul vecinul a vandut cu...., am auzit ca in cartierul se vand cu......, dar la noi este o zona selecta si cu mai multe facilitati", mentioneaza consultantii citati.

Atentie mare insa la persoana careia ii vindeti locuinta! Semnarea unui precontract se va face doar cu un avans cat mai mare si cu un termen cat mai scurt de plata integrala si numai in fata unui notar care va fi ales de vanzator, pentru a fi de incredere.

De asemenea, consultantii mentionati avertizeaza pe cei care vor sa isi vanda casa in aceasta perioada ca intre doua tranzactii, mai ales la schimb de case, este bine ca timpul sa fie cat mai scurt.

"In anii 1998-2002, cand a fost o mica fluctuatie a preturilor pe piata, au existat situatii in care cu banii de pe apartamente de trei camere abia s-au mai putut cumpara garsoniere", avertizeaza Imopedia.ro.

Si, nu in ultimul rand, este bine sa se apeleze la intermediari pentru o mai buna informare asupra tendintei pietei si preturilor.

Vlad Voiculescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#sfaturi vanzare casa, #vanzare casa criza, #preturi case , #imobiliare