Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum vor evolua preturile locuintelor in 2010

Vineri, 01 Ianuarie 2010, ora 11:26
3753 citiri
Cum vor evolua preturile locuintelor in 2010
Foto: channel4.com

Analistii imobiliari estimeaza ca 2010 nu va fi un an prielnic pentru cei care vor dori sa faca speculatii imobiliare, cele mai multe locuinte urmand sa fie achizitionate de catre cei care au neaparata nevoie.

Analistul imobiliar, Radu Zilisteanu, a declarat pentru Evenimentul Zilei ca preturile vor continua sa scada insa numai in prima jumatate a lui 2010, fiind posibil ca din toamna sa isi reia cresterea.

Pe de alta parte, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor din Constructii (ARACO), Laurentiu Plosceanu, a declarat pentru cotidianul citat ca pretul minim in 2010 va atinge nivelul de 400 de euro pe metru patrat constuit, cu finisaje medii.

Este de asteptat ca si conditiile de creditare sa se inaspreasca, pe fondul lipsei de lichiditati, bancile preferand sa imprumute statul in defavoarea populatiei.

Mai mult, in conditiile in care reprezentantii UE militeaza pentru limitarea creditarii imobiliare la 40% din valoarea locuintei sau a investitiei este de asteptat ca peste conditiile impuse de bancile autohtone, cei care isi vor cumpara o locuinta sa fie nevoiti sa vina cu un avans de 60%, si nu de 20 sau 25% cat este in prezent.

In ceea ce priveste contractarea unui credit, somajul este principala temere cu care se confrunta ce mai multi dintre cei care se gandesc la o casa noua.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#preturi locuinte 2010, #credite locuinte, #speculatii imobiliare , #imobiliare