Ziare.com

Executarile silite: Cum poti cumpara mai ieftin un imobil

Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 20:17

   

Executarile silite: Cum poti cumpara mai ieftin un imobil
Criza economica nu a adus cu sine doar dificultati, ci si oportunitati, care, in piata de real estate, pot consta in achizitionarea unei proprietati considerabil mai ieftine decat in alte conditii.

Acest lucru este posibil prin intermediul licitatiilor la care sunt scoase imobilele executate silit, se precizeaza intr-un comunicat al companiei Regatta Real Estate, remis Ziare.com.

Cum aflam despre ofertele avantajoase?

"Aceste oferte sunt, intr-adevar, ceva mai greu de gasit, din cauza faptului ca nu sunt la fel de popularizate precum celelalte tipuri de oferte pentru apartamente, case sau terenuri. Iar daca se intampla sa nu detii prea multe informatii despre acest subiect, procedura ar putea parea descurajanta", a afirmat Adrian Lisaniuc, responsabil de Departamentul Forclosure al companiei Regatta Real Estat.

In cadrul companiei Regatta Departamentul de Imobile Executate silit exista un departament in cadrul caruia sunt prezentate ofertele aparute pe acest segment al pietei.

De ce documente este nevoie pentru a participa la licitatie?

Persoanele interesate sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul societatii executorilor judecatoresti, pana la termenul stabilit pentru organizarea licitatiei, urmatoarele documente:

- dovada platii unei cautiuni reprezentand 10% din pretul de incepere a licitatiei pentru termenul respectiv. Cautiunea se consemneaza la orice unitate a Bancii pe numele si la dispozitia executorului judecatoresc;

- o cerere de participare la licitatie, in care se va preciza oferta de cumparare;

- copie dupa actul de identitate, in cazul persoanelor fizice (cu procura autentificata notarial, imputernicire avocatiala, daca este cazul), iar in cazul persoanelor juridice, copie dupa certificatul de inmatriculare la Registrul Comertului, decizie asociati, mandat pentru persoana care reprezinta societatea;

Cum se desfasoara licitatia?

In desfasurarea licitatiei, pretul de la care aceasta incepe este cel stabilit in Publicatia de Vanzare, in lipsa unei oferte care sa contina un pret mai mare sau mai mic agreat de catre creditor.

In cazul in care este prezent un singur licitator, pretul la care acesta poate adjudeca nu poate fi mai mic decat cel prevazut in Publicatia de Vanzare.

In cazul licitatiei unui bun imobil, persoana declarata adjudecatar al acestuia are obligatia sa achite pretul la care a adjudecat in termen maxim de 30 de zile de la data licitatiei, in timp ce persoanele care au participat la licitatie, dar nu au fost declarate adjudecatari, pot solicita restituirea cautiunii consemnate.

C.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2472 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor