Ziare.com

Impozitarea cu 16% a tranzactiilor ar putea dezechilibra piata imobiliara

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 11:12

   

Impozitarea cu 16% a tranzactiilor ar putea dezechilibra piata imobiliara
Propunerea de impozitare cu 16% a veniturilor obtinute de catre persoanele fizice din tranzactiile comerciale cu terenuri si apartamente ar destabiliza echilibrul si asa fragil al pietei imobiliare, sustin analistii imobiliari ai EuroMetropola.

"Masura nu este oportuna, deorece ar destabiliza echilibrul si asa fragil al pietei imobiliare. Daca proprietarii - persoanele fizice vor fi obligati sa dea 16% din valoarea apartamentului la stat, acestia ar putea lua in considerare o marire a pretului locuintei. Ori, in aceasta perioada, nu mai e loc de scumpire", au spus analistii imobiliari.

Reprezentantii companiei imobiliare EuroMetropola mai spun ca, pe de alta parte, legea nu face o diferenta clara intre o tranzactie comerciala si una care nu are valoare comerciala.

"Un contract de vanzare cumparare, incheiat intre doua persoane fizice intra sau nu sub incidenta legii? La o astfel de intrebare trebuie sa se gaseasca raspunsul inainte ca legea sa fie votata", au mai spus expertii imobiliari.

Aceasta masura nu este propice pentru piata imobiliara, iar daca se va pune in practica propunerea de impozitare cu 16% a veniturilor obtinute de catre persoanele fizice din tranzactiile comerciale cu terenuri si apartamente, se va ingropa mai mult piata vanzarilor, care este si asa intr-o situatie foarte dificila, este de parere Irina Petrescu.

Consilierul superior in cadrul ANAF Paul Coman a declarat, marti, ca tranzactiile imobiliare in scop comercial facute de persoanele fizice ar putea fi impozitate cu 16%, aceasta masura fiind avuta in vedere la elaborarea noului Cod Fiscal.

Sursa: rNews

Articol citit de 1502 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

IN ROMANIA, ORICE SURSA DE CASTIG TREBUIE IMPOZITATA CA PESTE TOT IN LUMEA CIVILIZATA

....

 

fals

este vorba doar de proprietarii care au mai multe case si se impoziteaza casa in care nu au locuit ci au tinut-o pt afaceri... este corect impozitul... cei care au o singura casa in care locuiesc nu sunt impozitati, adica cei saraci!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor