Micile agentii imobiliare, in pragul falimentului

Luni, 06 Octombrie 2008, ora 08:13
2788 citiri
Micile agentii imobiliare, in pragul falimentului

Criza financiara mondiala afecteza si piata imobiliara romaneasca, firmele mici de tranzactii imobiliare au trei optiuni suferin un soc puternic, fiind in pragul falimentului.

Ca sa scape de aceasta situatie, acestea ar putea, cel mult, sa caute un partener mai puternic. In perioada aprilie-august, numeroase agentii imobiliare din Bucuresti, in special cele mici, au fost nevoite sa inchida portile definitiv.

In acelasi timp, meseria de agent imobiliar nu mai este o atractie mare in ultima perioada si se gasesc greu persoane calificate care sa lucreze in domeniu, scrie Romania Libera.

Reprezentantii agentiilor sunt de parere ca la aceasta situatie au ajuns si din cauza ca o buna perioada de timp au fost practicate de dezvoltatorii imobiliari preturi nerealiste, mult prea mari, intermediarii au folosit anunturi si preturi capcana.

Pe piata din Romania sunt circa 10.000 de agentii imobiliare, dintre care 2.000 in Bucuresti. aproximativ 80% din aceste firme au 1-2 salariati, iar in conditii normale realizau, in medie, o tranzactie la doua luni, arata estimarile Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare.

"Acum cand situatia de pe piata e mai complicata, numarul de tranzactii a scazut considerabil si au ajuns, de exemplu, in situatia sa faca o tranzactie la 4 luni. E evident ca nu pot rezista in asemenea conditii.

E clar, multe agentii isi vor suspenda activitatea. La fel de posibil este ca o mare parte din firme sa dispara daca criza manifestata pe domeniul imobiliar va mai dura. Sunt indicii care arata ca aceasta criza ar putea dura cel putin 6 luni", a declarat Radu Zilisteanu, purtator de cuvant ARAI.

Cateva mii de firme care desfasoara activitati in domeniul imobiliar vor fi nevoite, in perioada urmatoare, sa-si suspende activitatea, fie sa-si declare insolventa sau sa se regrupeze pentru a putea rezista in actualele conditii ale crizei financiare mondiale.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#criza financiara, #imobiliare, #agentii, #faliment , #imobiliare