Noi metode de "agatat" clientii pe piata imobiliara

Marti, 11 Noiembrie 2008, ora 13:05
2701 citiri
Noi metode de "agatat" clientii pe piata imobiliara

Confruntati cu o reticienta mare din partea romanilor, dezvoltatorii imobiliari au inceput sa acorde tot felul de bonusuri, iar mai nou promit returnarea diferentei de bani daca preturile vor scadea.

Astfel, cumparatorii indecisi sunt asigurati ca, daca vor cumpara acum o locuinta, isi vor primi diferenta de bani in cazul in care locuintele vor fi mai ieftine cand locuinta va fi finalizata.

"Tendinta ultimelor saptamani este o dovada clara de incredere in piata romaneasca din partea dezvoltatorilor. Unii dintre ei au hotarat nu numai sa investeasca in continuare, dar si sa puna un pariu cu piata romaneasca: daca preturile scad, cumparatorii vor primi inapoi diferenta", se arata intr-un comunicat de la Esop Consulting.

Dupa ce mai multe proiecte s-au dovedit nedemne de increderea clientilor lor, urmatorii cumparatori au devenit, in mod logic, sceptici, refuzand sa mai cumpere "case pe hartie" si promisiuni frumos machetate.

"Drept urmare, clientii au mai multe intrebari ca oricand, iar neincrederea lor se manifesta pe mai multe planuri, fiind din ce in ce mai greu de inlaturat in aceasta perioada", a declarat Irina Petrescu, partener in cadrul companiei Esop Consulting.

De asemenea, Esop a identificat o serie de motive de neincredere intalnite la clientii de rezidentiale in ultima perioada.

"Se mai face proiectul, daca da, cand? Va fi gata la timp? Ceea ce e pe plan, in lista de finisaje in intreaga documentatie, se va respecta, daca nu, ce se intampla? Ce se intampla daca la contractul final de vanzare-cumparare nu ne vom mai califica la banca, pierdem avansul si mai platim si penalitati, asa cum s-a auzit prin presa?", sunt doar cateva dintre intrebarile puse tot mai des de cei interesati in cumpararea unei locuinte noi.

Dupa o analiza atenta a pietei si a feed-backului din partea clientilor, Esop a ajuns la concluzia ca dezvoltatorul trebuie sa faca tot ce-i sta in putinta pentru a minimiza riscul clientilor si a-i asigura acestuia intreg confortul psihic.

"Confortul mental al clientului e mai important decat confortul si linistea pe care le transmit reclamele imbatranite de vreme. Minimizarea riscurilor clientilor privind siguranta proiectului, a celor legate de incheierea tranzactiei devin elemente cheie in locul vechilor carlige de agatat clientii cu pretul cel mai mic, dar despre care nu se spunea ca e pentru avans de 90%", explica consultantii Esop.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#rambursarea diferentei, #vanzari imobiliare, #strategii , #imobiliare