Piata chiriilor de lux, neafectata de blocajul imobiliar

Miercuri, 05 Noiembrie 2008, ora 16:53
1821 citiri
Piata chiriilor de lux, neafectata de blocajul imobiliar

Piata inchirierilor imobilelor de lux din Bucuresti se pare ca nu a fost afectata de blocajul de pe piata imobiliara.

Dezvoltatorii sustin ca in prezent se practica un nivel al chiriilor de lux intre 2.000 si 10.000 euro pe luna in cele mai cautate zone din Capitala.

Acestea sunt Primaverii-Dorobanti, zona Parcului Herastrau, Floreasca, Baneasa-Iancu Nicolae. Cei care isi permit sa cheltuie asemenea sume lunar sunt in special expatii.

Primaverii - Dorobanti este cotata ca fiind cea mai scumpa zona din punct de vedere al chiriilor. Aici se gasesc numeroase resedinte diplomatice, dar si apartamente in vile construite pe un regim de inaltime care nu depaseste parter plus trei, maxim patru etaje.

"Zona este foarte linistita, fara a fi sufocata de noi santiere. Mai mult, beneficiaza de apropierea parcurilor Herastrau, Bordei si Kiseleff, precum si de centrul orasului. Foarte importanta, mai ales pentru expati, este localizarea cat mai aproape de centru. Zona in care se regasesc numeroase institutii guvernamentale, dar si private, apropierea de centru este o conditie aproape impusa la inchiriere", a declarat Bogdan Barbulescu, real estate broker, residential rental & relocation, Regatta.

Preturile de inchiriere pentru casele din zona se ridica intre 4.000 - 10.000 euro/luna, iar in cazul apartamentelor ajunge in jurul a 2.000 - 6.000 euro/luna.

Cea de-a doua zona in topul preferintelor pentru inchirieri rezidentiale este zona parcului Herastrau.

"Localizata in apropierea centrelor de afaceri si a aeroportului, Herastrau este optiunea favorita in cazul persoanelor active, legate direct de mediul de afaceri din zona. De asemenea, arealul se afla la 10-15 minute distanta cu masina fata de centrul capitalei, ceea ce este un plus", spune reprezentantul Regatta. Chiriile variaza intre 2.000 euro si 6.000 euro/ luna pentru apartamente.

Ansambluri cu spatii generoase

Floreasca este cea de-a treia cea mai cautata zona. Aici s-a ridicat un numar mare de ansambluri care dispun de facilitati moderne, oferind apartamente cu spatii generoase. Sunt incluse aici piscine, loc de joaca, gradini, cluburi, parcuri sau lacuri. Pe langa accesul rapid catre centru sau aeroport, zona pune la dispozitie supermarketurile Billa si Kaufland. Pretul de inchiriere din zona ajunge la 1.500euro - 4.000 euro/luna.

Cea de-a patra zona de top este Baneasa - Iancu Nicolae. Situata relativ in afara agitatiei metropolei, ofera predominant vile cu spatii cuprinse intre 200 - 600 mp construiti, la care se adauga gradini sau curti de la 150 la 1.000 mp.

"Zona este construita pe o structura moderna, punand la dispozitie facilitati complexe. Ansamblurile rezidentiale ofera dupa caz piscine, sauna, gradinite, iar in apropiere este amplasat mall-ul Jolie Ville, dar si cluburi care includ masaj, tenis, fitness. Tot aici sunt concentrate unele dintre cele mai bune scoli precum Scoala Americana, Mark Twain, British School.

Zona este amplasata strategic atat aproape de centrul comercial Baneasa Shopping City, de padure, de aeroport, cat si de noile proiecte de birouri care au fost ridicate in apropiere.Pretul de inchiriat pentru vilele din zona se situeaza intre 2.000 euro si 7.000 euro/luna", mai spune Barbulescu.

Vlad Voiculescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#chirii, #zone rezidentiale, #top, #lux , #imobiliare