Precontractul de casa noua te poate lasa fara 10.000 de euro

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 15:17
2185 citiri
Precontractul de casa noua te poate lasa fara 10.000 de euro

Toti cei care si-au dorit o casa si crezand ca o vor avea au semnat precontracte cu agentile si firmele imobiliare, nerespectand noile criterii de acordare a creditelor, pierd pana la 10.000 de euro, suma ce reprezinta 30% din valoarea precontractului.

Potrivit dezvoltatorilor imobiliari de pe piata, conditiile de creditare s-au inasprit in ultima perioada, iar relaxarea normelor nu s-a facut inca simtita pe piata. In aceste conditii, numarul persoanelor care nu isi pot plati locuintele pentru care au semnat un precontract a crescut considerabil, informeaza Ziarul Financiar.

"In ultimele doua luni am avut si noi in jur de 10-15 cazuri in care persoane care platisera avansul nu au putut achita locuintele finalizate in ansamblul Primavara Ghencea. Aceste persoane au pierdut 30% din avans, restul fiind rambursat", a declarat Raluca Oprescu, director de vanzari al Can Serv, dezvoltator de proiecte imobiliare precum Primavara Ghencea si Lujerului.

O mare parte a dezvoltatorilor se confrunta cu probleme legate de creditarea clientilor care pierd sume importante din cauza noilor norme. Acestia nu isi permit sa piarda din clienti si incearca pe cat posibil sa fie flexibili.

"Le oferim varianta de a plati rate direct la dezvoltator, reesalonam sumele pe care le mai au de platit pentru o perioada de maximum 5-10 ani, cu o dobanda cuprinsa intre 4 si 11% pe an, in functie de timp. Au fost insa cazuri in care cumparatorii nu au acceptat aceasta varianta, asa ca am oprit 30% din avans si am dat restul banilor inapoi", a declarat Bogdan Balasa, junior manager in cadrul firmei Domus Stil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#semnare precontract casa, #achizitionare casa credit, #pirderi avans casa, #constructii locuinte, #imobiliare norme creditare , #imobiliare