Preturile la casele din Pipera-Voluntari scad: 1.000 euro/mp

Joi, 13 Noiembrie 2008, ora 09:35
2981 citiri
Preturile la casele din Pipera-Voluntari scad: 1.000 euro/mp

Doua din trei case situate pe strada Erou Iancu Nicolae, din Pipera-Voluntari, sunt de vanzare. Anunturile de vanzare sunt puse atat pe garduri, cat si pe ziduri, semn ca locuitorii vor sa scape cat mai repede de ele.

Analistii sustin ca acesta nu este altceva decat unul dintre efectele crizei financiare manifestate la nivel international si care a afectat si segmentul imobiliar din Romania.

Volumul vanzarilor din zona Pipera este mai scazut cu 30-40% fata de perioada similara a anului trecut.

Totodata, dintr-un cartier care atragea in special cumparatori dintre oamenii bogati, acum zona devine una mixta, cu vile ce costa peste 1,5 milioane euro, dar si apartamente de 150.000- 200.000 euro, scrie Romania Libera.

Proprietarii acestor case intentioneaza sa vanda la un pret incepand de la 1.000 euro pe metrul patrat, precizand insa ca se mai poate negocia.

Pentru parcelele de teren cu suprafete mai mari de 1.000 metri patrati si pentru care pretul cerut sarea de un 1,2-1,5 milioane de euro, proprietarii erau dispusi sa lase pana la un milion de euro.

Analistii imobiliari afirma ca e greu de crezut ca se mai poate vinde la un asemenea pret in situatia actuala, chiar si terenurile care au un pret de 600-700 euro/mp in zone unde nu sunt toate utilitatile.

"Unele preturi cerute sunt exagerate. E greu de spus ce se va intampla. Putine se vor tranzactiona, si la preturi reduse. Pot sa va spun insa ca noi am avut oferte la terenuri, pe Iancu Nicolae, cu iesire la strada, cu 500 euro/mp, terenuri care inainte se vindeau cu 1.000 de euro", a declarat Andrei Botis, de la NAI Property Partners.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#pipera, #Voluntari, #cartier, #case, #terenuri, #vanzare , #imobiliare
Comentarii