"Prima Casa" nu te lasa sa construiesti in regie proprie

Vineri, 07 August 2009, ora 07:10
3986 citiri
"Prima Casa" nu te lasa sa construiesti in regie proprie

Se poate obtine un credit prin Programul "Prima casa" de catre cineva care vrea sa isi construiasca o casa in regie proprie? Raspunsul este negativ.

Guvernul a dorit sa stimuleze ridicarea de cladiri doar de catre firme specializate.

"Trebuie stiut ca intr-adevar hotararea guvernului nr. 717/2009, privind normele de implementare a programului "Prima Casa" include ca si beneficiari pentru acest program si pe cei care doresc sa achizitioneze o constructie "la rosu" sau care urmeaza sa fie construita.

Insa atentie! Nu este posibila constructia acesteia in regie proprie!", se precizeaza pe Imopedia.ro.

Potrivit sursei citate, legea impune existenta unui contract de constructie incheiat in prealabil cu o firma specializata. Care sunt insa etapele care trebuie parcurse de cineva care vrea sa-si ridice o casa apeland la serviciile unei firme de constructii?

Pasii de urmat in vederea obtinerii creditului pentru achizitia unei locuinte in faza de constructie sau "la rosu" sunt mai multi. Primul consta in depunerea cererii de finantare la banca, apoi trebuie prezentata dovada contractului cu o companie de constructii.

Banca solicita prezentarea unui contract de construire sau a unui precontract de vanzare-cumparare, dupa caz. Urmeaza apoi analizarea dosarului de catre finantator, iar ulterior banca va elibera promisiunea de creditare, in cazul in care dosarul este acceptat. Acest document este valabil doar pe parcursul unei perioade de 18 luni.

De retinut este si faptul ca finantarea se va acorda numai in momentul finalizarii locuintei, adica la finalul termenului de 18 luni in care constructorul este obligat sa finalizeze imobilul. Ceea ce inseamna ca cel care isi ridica o casa cu o firma specializata trebuie sa gaseasca un constructor care sa vina si cu finantarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#Prima Casa constructie, #prima casa credit, #Prima Casa conditii , #imobiliare