Ziare.com

Prima zi din Prima Casa: doar trei cereri

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 14:59

   

Prima zi din Prima Casa: doar trei cereri
In prima zi a programului "Prima Casa" s-au procesat doar trei cereri, potrivit lui Aurel Saramet, presedintele Fondului de Garantare a Creditelor.

Doar trei banci acceptau, joi, dosare pentru "Prima Casa", BRD< CEC Bank si Alpha Bank, relateaza Ziarul Financiar.

Alte trei, Banca Transilvania, Banca Romaneasca si ATE Bank, inca isi puneau la punct normele interne de aplicare.

Potrivit lui Saramet, este nevoie de maximum doua saptamani pentru a se aproba un dosar, inclusiv perioada de analiza a bancii si a Fondului.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

Doar 25% dintre clienti sunt interesati de achizitioanarea unei locuinte prin intermediul programului guvernamental "Prima Casa", conform informatiilor obtinute de la banci. Cea mai mare parte a clientilor se vor orienta spre locuinte in imobile mai vechi.

Citeste mai multe despre cereri Prima Casa programul Prima Casa
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1134 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

idee buna, dar...

Personal cred ca ideea de a avea Prima Casa este foarte buna. In schimb, aplicarea ei imi demonstreaza (ca de atatea ori) ca pe guvern il doare in paispe' de dorintele poporului si face tot cum il duce mintea.

Orice guvern a fost surd pana acum la vocea poporului, de ce oare ma minunez?!?

 

Idea e proasta

deoarece a) impiedica ieftinirea naturala a unitatilor locative vechi impunand de facto o limita inferioara de circa 5-6 ori mai mare decat au costat acele locuinte cand s-au dat in folosinta in urma cu 30-40 de ani astfel, pe de o parte, numarul celor care isi pot permite achizitionarea unei locuinte este impiedicat sa creasca si pe de alta parte , numarul anilor pentru plata ratelor e mentinut foarte mare ( de ex 30 de ani -fata de 10-15 pe vremea dictaturii ), scapi de ele la 60 de ani in preajma pensiei (!); b) prin permiterii vanzarii unei locuinte 'ceausiste' se elimina sansa de construire a uneia noi , care ar fi dus la locuri de munca, plata de salarii si deducerea de impozite si taxe pentru bugetul de stat. argumentele ar putea continua


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor