Rate mai mici la creditul ipotecar pe 30 de ani

Duminica, 05 Aprilie 2009, ora 07:50
2189 citiri
Rate mai mici la creditul ipotecar pe 30 de ani
Foto: Pitesteanul

Mai multe banci din Romania au adaptat costurile creditelor la noile dobanzi medii EURIBOR. La un credit ipotecar pe 30 de ani in valoare de 50.000 de euro, rata scade cu peste 100 de euro fata de octombrie 2008.

Cele mai mari ajustari au avut loc in cazul creditelor pentru locuinta acordate in moneda europeana, in conditiile in care dobanda EURIBOR a pierdut procente serioase ca urmare a deciziilor consecutive luate de Banca Centrala Europeana, informeaza Cotidianul.

ING Bank este ultima banca care a anuntat aceasta modificare.

"Incepand cu data de 3 martie 2009, ING Bank a redus dobanzile cu 0,25%, atat pentru Creditul de Nevoi Personale cu Ipoteca, cat si pentru Creditul Ipotecar in euro", se arata intr-un comunicat al bancii.

La Bancpost dobanda a scazut de la 9,90 la 7,04% in cazul creditului de locuinta in euro. Fata de luna trecuta, pentru un credit in valoare de 60.000 de euro contractat pe 25 de ani veti avea o rata cu circa 80 de euro mai mica. Adica 440 de euro in loc de 524 de euro.

La Piraeus Bank rata lunara aferenta unui credit ipotecar de 50.000 de euro contractat pe 30 de ani scade cu pana la 90 de euro in luna martie comparativ cu octombrie anul trecut.

Banca Transilvania a anuntat de asemenea ca a redus dobanzile la creditele imobiliare in lei cu pana la 2%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#rate mici credite, #rade scazute credit, #banci rate mici , #imobiliare