Riscurile cumpararii unui apartament in bloc nou

Luni, 14 Iulie 2008, ora 07:34
6938 citiri
Riscurile cumpararii unui apartament in bloc nou

Persoanele care vor sa-si cumpere o locuinta intr-un bloc nou din Bucuresti au cel putin teoretic multe optiuni, pentru ca oferte care proclama avantaje substantiale sunt la tot pasul.

In toate zonele Capitalei sunt multe proiecte rezidentiale care incearca sa-i atraga pe clienti cu oferte, care de care mai tentante. Totusi, in realitate, lucrurile nu sunt chiar roz, asa cum incearca sa le prezinte dezvoltatorii imobiliari.

Un reporter de la Romania libera a pretins ca este un cumparator interesat de oferta de locuinte de pe piata rezidentiala noua, iar concluzia raidului pe care l-a facut prin cinci ansambluri rezidentiale, atat din zona centrala, cat si de la periferie, este aceea ca preturile mari ale apartamentelor nu inseamna automat si un confort deosebit in locuinte.

Si asta pentru ca suprafetele apartamentelor nu sunt pe masura asteptarilor, exista riscul ca blocurile sa nu fie terminate la timp sau noii proprietari au sanse mari sa se mute si sa locuiasca o buna perioada in veritabile santiere in lucru.

De asemenea, reporterul a mai constatat faptul ca la preturile anuntate de vanzatori pentru apartamente trebuie luate in calcul si alte cheltuieli, cum ar fi cumpararea unui loc de parcare - la fel de scump ca si o masina - sau cele de administrare a spatiilor comune din imobil, care sunt mult mai mari decat la apartamentele vechi.

In cartierul de lux Emerald Residences, un apartament cu trei camere costa nu mai putin de 358.000 euro, cu tot cu TVA. Cel mai ieftin e de 306.000 euro si are 124 de metri patrati.

O garsoniera in complexul New Ghencea Residence ajunge la "numai" 75.000 euro, iar un apartament cu doua camere intr-un bloc tip vila este cuprins intre 95.000 euro si 124.000 euro.

Pe hartie suprafetele noilor locuinte par a fi, intr-adevar, generoase. In realitate insa, lucrurile nu sunt chiar asa. Explicatia este simpla, potrivit agentilor de vanzari.

"Multi anunta ca vand o locuinta cu suprafata de 140 metri patrati. Dar ce inseamna aceasta suprafata? De fapt, avem apartamentul care are doar 100 de metri patrati, balconul de 20 de metri patrati si cota indiviza din spatiile comune (lift si scari) care inseamna alti 20 de metri patrati. Multi dezvoltatori imobiliari nu-ti explica insa toate lucrurile acestea atunci cand incearca sa-ti vanda locuinta", spune Ionut Balau de la Asmita Gardens, citat de Romania libera.

La alegerea unei locuinte trebuie avute in vedere si cheltuielile care nu sunt incluse in pretul final. De pilda, un loc de parcare poate reprezenta un efort financiar deloc de neglijat.

Cel mai scump este tot la Emerald Residences - 17.500 euro fara TVA parcarea subterana si 15.000 euro la suprafata. La Asmita Gardens un loc de parcare costa intre 10.000 si 15.000 euro, in functie de locatie: sub cerul liber sau in subteran.

La complexul Family Villa doar dreptul de a-ti parca masina langa peretele blocului face 5.000 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#locuinte, #Bucuresti, #complex, #rezidential , #imobiliare