Scad chiriile magazinelor de lux din buricul Capitalei

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 12:48
1094 citiri
Scad chiriile magazinelor de lux din buricul Capitalei

Chiriile magazinelor de lux din buricul Capitalei au inceput sa scada in acest an, in unele zone reducerile ajungand la 25%.

"La inceputul acestui an proprietarii de spatii comerciale au inceput sa revizuiasca chiriile si numai pentru contracte foarte convenabile, de genul chiriasilor cu notorietate care preiau spatiul pe o perioada mai indelungata. Scaderea nu a fost mai mare de 25%, dar e nu e deloc de neglijat, daca ne gandim ca pana acum nici nu se putea pune problema unei negocieri in aceste zone", apreciaza consultantii de la Eurometropola.

Potrivit acestora, anul trecut erau imposibil de gasit spatii comerciale in zona Dorobanti sau Calea Victoriei, contractele erau ferme si nimeni nu ar fi cedat o asemenea pozitie.

Iata ca in luna ianuarie criza economica a scos la iveala nu mai putin de patru spatii comerciale in zona Dorobanti, la preturi ceva mai scazute decat in perioada similara a anului trecut: intre 40 si 140 euro/mp, in functie de amplasamentul exact, suprafata, dimensiunea vitrinei si forma spatiului.

Potrivit consultantilor imobiliari, retailerii care nu mai rezista in zonele de top fie se restrang si subinchiriaza o parte din spatiu, fie aleg o locatie mai ieftina, precum mall-ul.

"Din punct de vedere al costului este mai convenabila varianta inchirierii unui spatiu comercial intr-un mall, insa exista si branduri de nisa a caror politica de promovare impune expunerea exclusiv pe bulevardele principale ale unei metropole, unde isi pot personaliza mai bine spatiul", comenteaza consultantii EuroMetropola.

Spatiile comerciale stradale inca sunt prima optiune pentru banci, casino-uri, internet cafe, farmacii, patiserii, cafenele, restaurante sau magazine de imbracaminte. Comerciantii din multe domenii au inceput deja sa-si reevaluze politica de promovare si incearca o optimizare a retelelor prin relocari in spatii mai mici sau prin inchiderea spatiilor neproductive.

O consecinta va fi eliberarea mai multor spatii comerciale si implicit o scadere a preturilor chiriilor. Vor functiona bine in continuare unitatile comerciale care satisfac nevoile imediate ale populatiei, precum farmaciile, fast-food-urile, insa cei din sectoare precum IT, electronice, electrocasnice s-ar putea confrunta cu dificultati.

România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
Comisia Europeană a decis miercuri, 24 aprilie, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#chirii magazine lux, #centru Bucuresti , #imobiliare