Unde s-au ieftinit terenurile de golf

Luni, 16 Februarie 2009, ora 14:38
2509 citiri
Unde s-au ieftinit terenurile de golf

In ton cu prabusirile "scorurilor" la case si apartamente, au inceput sa scada si preturile terenurilor propice pentru amenajarea unor terenuri de golf pentru potentatii vremii.

Daca vara trecuta un metru patrat in zona Tartasesti, de exemplu, ajungea la 120 euro, in prezent acesta a scazut cu 20-25%.

"In localitatile din apropierea celui mai nou teren de golf amenajat in Romania, preturile terenurilor se situau in vara anului trecut, cand s-a si inaugurat clubul, intre 20-120 euro/mp (Zurbaua, Sabareni, Tartasesti), in conditiile in care pentru un teren adresat profesionistilor, cu 18 gauri, e nevoie de 1.000 ha de teren. In ultimele 6 luni aceste preturi au mai scazut cu 20-25%", sustin consultantii EuroMetropola.

Potrivit acestora, unul dintre motivele pentru care este foarte dificil pentru un investitor sa amenajeze un teren de golf in Romania este faramitarea terenurilor.

In Romania exista, in momentul de fata, 5 terenuri de golf care se straduiesc sa satisfaca exigentele jucatorilor experimentati. Unul este la Clubul Diplomatic din Bucuresti, unul in judetul Alba - cu 9 gauri de golf si o suprafata de 75 hectare -, unul la Breaza si unul in Recas, in judetul Timis, cu o suprafata de 34 ha.

Cel mai nou teren a fost amenajat la Zurbaua, langa Bucuresti, avand insa doar 6 gauri. "In localitatile din apropierea Bucurestiului e foarte greu sa achizitionezi suprafete mari de teren perfect compactate, iar acolo unde s-a reusit o comasare, preturile au crescut pana au atins pragul inaccesibilului", explica reprezentantii companiei EuroMetropola.

Cat priveste estul Europei, acesta este deficitar la capitolul terenuri de golf profesionale, de aceea vecinii bulgari, care ne-au devansat demult la capitolul turism, au vazut oportunitatile acestei industrii si s-au hotarat sa pozitioneze Bulgaria pe harta mondiala a golfului.

Planul are in vedere extinderea sezonului estival de pe coasta Marii Negre de la 5 la 10 luni prin amenajarea mai multor terenuri pentru practicarea golfului profesionist. In prezent, Bulgaria detine doar 4 terenuri de golf profesionist, inca doua fiind asteptate sa se finalizeze anul acesta.

Vlad Voiculescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#terenuri pret scadere, #teren golf pret, #terenuri Bucuresti , #imobiliare