Vezi cu cat s-au ieftinit locuintele de la inceputul anului

Marti, 27 Iulie 2010, ora 09:10
1666 citiri
Vezi cu cat s-au ieftinit locuintele de la inceputul anului
Foto: eurourbanism

In cele mai multe orase din tara pretul apartamentelor vechi a scazut in prima parte a anului 2010 foarte mult in comparatie cu pretul apartamentelor noi.

Potrivit unui studiu realizat de imobiliare.ro, apartamentele vechi cu o singura camera sau ieftinit cel mai mult.

"La nivel national, pretul cerut pentru apartamentele vechi cu o camera a suferit cea mai mare scadere, de 7,2 %, de la 1.287 euro/mp, valoare inregistrata in prima saptamana a acestui an, la 1.194 euro/mp, cat s-a inregistrat la jumatatea lunii iulie. Pana la sfarsitul acestui an, preturile ar trebui sa scada in continuare, daca tinem cont de faptul ca bancile inca nu au inceput sa promoveze in piata proprietatile aflate in executare silita si ca efectele masurilor de reducere a salariilor si de crestere a TVA-ului vor avea efecte asupra puterii de cumparare abia din toamna", a declarat Adrian Erimescu, director general al agentiei.

In Bucuresti s-au inregistrat scaderi de preturi la toate categoriile, insa cel mai mult s-au ieftinit apartamentele noi de mari dimensiuni, cu patru si trei camere: 9,3%, respectiv 8,2%. Cu 8,2% s-au ieftinit si garsonierele vechi, urmate de apartamentele apartamentele vechi cu doua camere, care sunt in prezent cu 7,3% mai ieftine decat la inceputul anulu. La cele vechi cu trei camere pretul a scazut cu 4,5%.

In Brasov cele mai mari scaderi s-au inregistrat la apartamentele vechi cu doua camere, adica 3,5% in intervalul analizat.

Si in Constanta s-au inregistrat scaderi. Aici, cel mai mult s-au ieftinit apartamentele vechi cu patru camere, cu 10,9%; la apartamentele cu trei camere pretul este cu 8,2% mai mic decat la inceputul anului.

In Iasi preturile au inregistrat o usoara panta de coborare, in timp ce la Timisoara exista scaderi de pret pe toate liniile. In lasi apartamentele vechi cu o camera s-au ieftinit cel mai mult, cu 4,3%, in timp ce in Timisoara cel mai mult s-au ieftinit apartamentele cu trei camere, 12,4%, urmate de cele cu doua camere, 11,9%; apartamentele cu patru camere s-au ieftinit, la randul lor, cu 10%.

Lucrurile nu stau la fel in toate orasele. Mai exact in Cluj Napoca, unde, cu exceptia apartamentelor mari, cu patru camere, preturile cerute pentru apartamentele vechi au crescut aproape constant.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#preturi apartamente, #preturi apartamente vechi , #imobiliare