Firmele cauta birouri "la pachet" cu spatii de depozitare

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 22:12
1163 citiri
Firmele cauta birouri "la pachet" cu spatii de depozitare

Tot mai multe firme se vad nevoite sa renunte la spatiile pe care le detin si sa se mute in spatii de doua ori mai mici ca dimensiune, pentru a putea plati chiriile.

"Relocarea reprezinta in continuare cuvantul de ordine in ceea ce priveste spatiile logistice. Firmele mici si medii, in incercarea de a reduce in mod substantial cheltuielile lunare, renunta la spatiile de 2.000 - 2.500 mp in favoarea altora de 1.000 - 1.500 mp, solicitand totodata si suprafete mici de birouri", sunt de parere specialistii de la Eurometropola.

Potrivit acestora, de la inceputul anului si pana in prezent preturile solicitate de catre proprietarii spatiilor logistice s-au diminuat cu 25 - 35%, in functie de locatie, dar si de dotari.

Astfel, pentru spatiile de depozitare preturile incep de la 2- 3 euro/mp si ajung pana la 5 - 6 euro/mp pentru cele situate in Bucuresti.

In afara de spatiile mici destinate depozitarii, clientii solicita totodata si spatii de birouri de 100 - 150 mp, insa, la acest capitol se fac cele mai multe compromisuri.

"Daca spatiile logistice amplaste in zone bune cu suprafete mici se gasesc tot mai greu, spatiile de birouri aferente acestora reduc semnificativ sansele clientilor de a gasi spatiul ideal, in acest moment identificandu-se tendinta de uniformizare a pretului, atat pentru spatiile logistice, cat si pentru cele de birouri, astfel incat, chiria solicitata fiind o medie a preturilor pentru spatiile office si a celor de depozitare", arata sursa citata.

Astfel, in Otopeni, pe centura, o hala de 850 mp, "la pachet" cu 400 mp birouri si 2.000 mp teren, se inchiriaza la un pret de 4 euro/mp. Un alt exemplu este in Militari, zona Uverturii, o hala de 300 mp, cu 100 mp birouri, cu 3 euro/mp. In Colentina, la un pret de 3,5 euro pe mp puteti achizitiona 800 mp de teren, si o hala de 400- 800 mp.

Cererea care se inregistreaza in acest moment vizeaza in mare parte parte locatii in sud si sud-est, intrucat infrastructura este mult mai dezvoltata. Sunt cautate spatiile din Berceni, Jilava, Pantelimon sau Colentina, unde accesul la soseaua de centura si la Autostrada Soarelui este mult mai facil.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#inchiriere spatii firme, #preturi spatii firme, #spatii depozitare firme , #inchirieri