Valoarea investitiilor imobiliare in Romania: maxim 300 de milioane de euro, in 2012

Miercuri, 01 August 2012, ora 19:58
1779 citiri
Valoarea investitiilor imobiliare in Romania: maxim 300 de milioane de euro, in 2012

Volumul investitiilor imobiliare din Romania va atinge o valoare cuprinsa intre 250 si 300 de milioane de euro, in acest an, potrivit estimarilor firmei de consultanta DTZ.

Firma a evaluat in scadere nivelul pietei din 2012, dupa ce, initial, estimarea se ridica la 400 - 450 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat DTZ, remis Ziare.com.

Sectorul de retail a continuat sa fie atractiv pentru potentialii investitori, acesta fiind sustinut de cresterea consumului populatiei in prima jumatate a anului 2012. Romania ocupa locul trei in ceea ce priveste cresterea consumului in UE, acesta ridicandu-se la peste 5,9%.

"In Bucuresti, se asteapta ca proprietatile de tip prime sa atraga investitorii straini in urmatoarea perioada. Legat de acesta, anticipam o crestere moderata in ceea ce priveste volumul de tranzactii pentru cea de-a doua jumatate a anului 2012", a declarat Cristian Ustinescu, investment director in cadrul DTZ Echinox.

"Estimarea se bazeaza pe faptul ca bancile vor aduce pe piata active de credite neperformante, aceasta actiune fiind parte a procesului de rascumparare a datoriilor", a adaugat acesta.

Volumul investitiilor in Europa Centrala si de Est a scazut cu 47% in prima jumatate a anului 2012. Declinul s-a resimtit cu precadere in cel de-al doilea trimestrul. Cu toate acestea, s-au manifestat unele diferente intre pietele din regiune. Spre exemplu, Cehia a inregistrat o crestere a volumului investitiilor, atingand, in al doilea trimestru, valoarea de 159 de milioane de euro, dupa ce, in primele trei luni ale anului, a inregistrat un nivel scazut de numai 20 de milioane de euro.

Pe de alta parte, Polonia, care a dominat piata Europei Centrale si de Est in ultimi ani, a inregistrat un declin puternic, de la 717 de milioane de euro, in primul trimestru, la doar 122 de milioane de euro, in cel de-al doilea.

Cele doua tari cumuleaza 90% din volumul investitiilor in prima jumatate a anului 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#investitii imobiliare Romania 2012, #estimare valoare investitii imobiliare , #investitii imobiliare