Afla ce trebuie sa stii despre centralele termice in condensatie

Advertorial
Miercuri, 09 August 2017, ora 13:29
125736 citiri
Afla ce trebuie sa stii despre centralele termice in condensatie

(P) Centralele termice in condensatie sunt echipamente termice pentru incalzirea si prepararea apei calde menajere. Ele folosesc tehnologia condensarii prin cresterea randamentului pana la 107,5%.

Modalitate de functionare

Ca principiu de functionare al centralelor termice in condensatie, merita amintita recuperarea caldurii prin condens. Daca in cazul altor dispozitive, caldura provenea doar din energia termica produsa de arderea combustibilului ori pe filiera energiei electrice, in cazul centralelor in condensare apare o a doua etapa de lucru. Aceasta asigura folosirea energiei ca urmare a arderii, o acumuleaza si o utilizeaza pentru a spori randamentul sistemului. Apa ce rezulta in timpul procesului de condensare este eliminata de aparat catre teava de ape reziduale.

Totusi, pentru ca o centrala termica in condensatie sa functioneze la capacitate maxima, izolarea imobilului trebuie facuta in mod optim, in caz contrar randamentul centralei in condensatie poate avea de suferit.

Randamentul energetic

Principala diferenta intre cele 2 tipuri de centrale utilizate cel mai frecvent, respectiv centrale termice clasice si centrale in condensare este eficienta energetica: centralele clasice au un randament de pana la 92-94%. In schimb, datorita componentelor speciale ce permit recuperarea caldurii din condens, cele in condensare ajung la o eficienta de pana la 107-109 %. Astfel, pentru producerea aceleasi cantitati de caldura, rezulta un consum mai mic de combustibil.

Pretul

Aceste beneficii, la prima vedere, vin in schimbul unei sume mai mari de bani. Insa, avand in vedere ca centralele in condensare pot functiona pe orice tip de instalatie de incalzire: prin radiatoare sau prin pardoseala, cu agent termic la temperatura ridicata sau la temperatura joasa, diferenta financiara este eliminata prin amortizare. Propriu-zis, diferenta de pret dintre centrala clasica si cea in condensare (la aceeasi putere si gama) se atenueaza in aproximativ 3 ani.

Mai mult decat atat, daca aveti in vedere ca durata medie de viata a unei centrale este de 10 ani, in toata aceasta perioada puteti economisii mai mult de jumatate din pretul unei centrale conventionale noi.

Alte aspecte importante

Pentru o incalzire eficienta si un randament mentinut supraunitar, ai nevoie de un cronotermostat incorporat sau instalat suplimentar, precum si de o sonda externa pentru acesta, dar si de o izolatie termica pusa la punct foarte bine.

Pentru o centrala termica in condensatie, randamentul la incalzire poate fi influentat chiar si de cat de bine sunt incalzite apartamentele din vecinatate sau de orientarea catre punctele cardinale. In acest fel, se vor inregistra pierderi de caldura mai mici.

Scurgerea reziduurilor rezultate la condensare se poate face prin doua modalitati: fie optezi pentru o iesire separata, care trebuie racordata in asa fel incat sa nu te incomodeze pe tine sau pe ceilalti vecini, in special cand stai la bloc, fie poti sa folosesti un recipient pe care sa-l golesti periodic. Insa, deoarece lichidul rezultat poate fi unul cu un coeficient acid destul de crescut, trebuie sa ai mare grija.

Recomadarile noastre

Centralele termice in condensatie valorifica si utilizeaza inclusiv acea parte a energiei care la centralele termice traditionale s-ar pierde odata cu evacuarea gazelor arse pe cosul de fum, este mai prietenoasa cu mediul inconjurator si prezinta o durata extinsa de exploatare.

Noi va recomandam site-ul Kaldura.ro, ditribuitor de centrale termice datorita preturilor rentabile pentru centralele termice in condensatie si a gamei variate din care sa alegeti, cu livrare din stoc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#centrale termice condensatie , #locuinte