Afla mai multe despre importanta unui regulator de presiune apa

Advertorial
Marti, 14 Mai 2019, ora 18:45
16385 citiri
Afla mai multe despre importanta unui regulator de presiune apa

Pentru a avea control asupra fluxului sau transferului de apa care urmeaza cursul prestabilit de la conducte la instalatiile din casa, este important sa fie instalat un dispozitiv special. Un astfel de regulator de presiune apa actioneaza asemeni unei supape.

Rolul acesteia este de a reduce considerabil presiunea apei pentru a nu afecta instalatiile sanitare. Problemele care pot aparea ca urmare a lipsei unui astfel de regulator de presiune a apei sunt numeroase.

In confruntarea cu socurile mecanice provocate de cresterea presiunii apei din conducte, apa se revarsa asupra instalatiilor din propria casa. Astfel de presiuni excesive pot fi controlate si, implicit, instalatiile sanitare pot fi protejate.

O astfel de investitie intr-un regulator de presiune apa asigura si avantajul de a putea economisi consumul de apa realizat zilnic, dar si alte avantaje.

Principalele avantaje ale instalarii unui regulator de presiune

In majoritatea oraselor, apa folosita in scopuri caznice este transferata de la conductele de apa catre instalatiile sanitare.

De aceea, in timp, fluxul de apa poate crea o presiune mult prea mare, iar bateriile, robinetele, garniturile sau sigiliile sa sufere deteriorari mecanice.

In anumite cazuri, prea des acestea vor trebui sa fie inlocuite.

Prin urmare, un regulator de presiune a apei ajuta si restabileste presiunea ideala. Acest fapt conduce automat la extinderea duratei de functionare a bateriilor sau robinetelor si elimina complet deteriorarile sau scurgerile costisitoare de apa.

In plus, anumite aparaturi electrocasnice, precum masina de spalat rufe sau de spalat vase sunt conectate la o astfel de instalatie sanitara.

Fara un astfel de regulator de presiune, apa poate exercita o presiune mult prea mare ceea ce conduce la deteriorarea aparaturii electrocasnice, precum si a corpurilor sanitare.

Alte beneficii ale regulatoarelor de presiune apa

Pentru a optimiza fluxul de apa, un regulator de presiune produce mai mult confort in comparatie cu orice alt sistem hidraulic.

In plus, pentru a reduce reparatiile sau inlocuirea periodica a instalatiilor de apa (care implica costuri foarte mari), un regulator de presiune instalat corespunzator inlatura astfel de riscuri si costuri.

Totodata, daca apa exercita o presiune incontrolabila, atunci orice aparat electrocasnic nu mai este inlocuit in baza serviciilor de garantie, costurile de reparatie sau inlocuire a acestora fiind suportate de beneficiar.

Deseori, atunci cand au loc reparatii ale sistemelor sau conductelor de apa din oras sau de la bloc, putem crede ca acest lucru este din cauza presiunii mult prea mari a apei.

Odata ce apelezi la profesionisti pentru instalarea unui regulator de presiune, nu doar ca elimini complet riscurile asociate cu cheltuielile inutile la consumul de apa, lucru datorat pierderilor asociate cu presiunea prea mare a apei, ci si iti protejezi aparatele electrocasnice racordate la instalatiile de apa.

Mai multe informatii despre domeniul hidraulicii poti obtine de la specialistii companiei romanesti Bartrom.

In plus, acceseaza https://www.bartrom.ro/ si descopera catalogul de regulatoare presiune apa si numeroase alte sisteme sau dispozitive din domeniul hidraulicii sau pneumaticii.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#regulator presiune apa , #locuinte