Bun venit in locuinta viitorului! Ce vor avea oamenii in case pana in 2030

Duminica, 19 Iulie 2015, ora 08:02
15998 citiri
Bun venit in locuinta viitorului! Ce vor avea oamenii in case pana in 2030
Foto: Rightmove

Achizitii precum televizorul inteligent sau salteaua din spuma cu memorie, borne de astazi ale progresului, vor pali in comparatie cu tehnologia care va "invada" locuintele in urmatorii 15 ani.

Cel putin asa reiese din estimarile mai multor experti din domeniul tehnologiei, consultati de site-ul imobiliar britanic Rightmove, scrie Daily Mail.

Pana in 2030, locuinta va deveni un adevarat spatiu hi-tech, cu schimbari spectaculoase in fiecare incapere.

Potrivit specialistilor, oamenii isi vor verifica fluxul de noutati de pe Facebook pe perdelele de dus, se vor privi in oglinzi magice si vor purta haine care se curata singure.

In ceea ce priveste imbracamintea, se vor inregistra progrese uriase datorita nanotehnologiei.

Sunt dezvoltate deja materiale textile care se curata singure si care sunt complet impermeabile, iar acestea ar putea fi cumparate in curand din magazine.

Mai mult, oamenii vor avea haine cu tehnologii haptice, care pot stimula, de exemplu, o briza racoroasa.

Hainele vor putea fi probate fara a le imbraca, cu ajutorul unei oglizi cu computer integrat. Oglinda "magica" va avea si rolul de stilist personal, astfel incat utilizatorii sa faca alegeri vestimentare cat mai inspirate.

In cativa ani, la fel ca multe alte suprafete din sticla, vechea fereastra va functiona ca un ecran. Prin intermediul ei, oamenii vor putea accesa retelele sociale sau vor putea urmari filme. In plus, vor avea posibilitatea sa schimbe privelistea in orice isi doresc.

Perdele de dus inteligente, rezultatul unui stil de viata alert

Cu ajutorul tehnologiei ecranelor flexibile, perdele de dus vor putea fi folosite, de asemenea, pentru a vedea ultimele noutati de pe retele sociale, pentru a asculta muzica sau pentru a urmari stirile.

Stilul de viata tot mai alert va duce la aparitia mai multor tehnologii de acest fel, care le vor permite oamenilor sa fie mai productivi in timpul liber, apreciaza specialistii.

Tot in baie, un cantar inteligent conectat la perdeaua-ecran va furniza un raport detaliat utilizatorilor, inclusiv informatii cu privire la consumul de calorii.

In bucataria viitorului, proprietarii vor putea sa culeaga fructe si legume proaspete dintr-o "gradina" hidroponica, in aceeasi incapere in care pregatesc mancarea.

Toate locuintele vor fi prevazute cu cate o consola cu inteligenta artificiala - "creierul" casei inteligente moderne, care va controla sistemul de securitate, sistemul de iluminat si temperatura si va monitoriza consumul de energie.

Companii mari precum Google lucreaza in prezent la proiecte de inteligenta artificiala, in timp ce exista o serie de incertitudini legate de etica si de siguranta unei astfel de tehnologii.

Poate cel mai interesant, in 2030 imprimantele 3D vor la fel de omniprezente in casele oamenilor precum televizoarele, anticipeaza specialistii. Vor putea fi obtinute rapid si ieftin variate produse, de la unelte si electronice, la mancare, folosind doar materiale brute si "retete" descarcate de pe Internet.

Totusi, folosirea in masa a imprimantelor 3D ar putea afecta o multime de industrii traditionale si raman intrebari cu privire la impactul pe care il poate avea asupra locurilor de munca.

Sursa foto: Rightmove

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#tehnologie locuinte, #locuinta viitorului , #locuinte