Calorifere din otel sau de aluminiu - Ce alegi?

Advertorial
Marti, 02 Aprilie 2019, ora 12:32
50064 citiri
Calorifere din otel sau de aluminiu - Ce alegi?
Foto: unsplash.com

Ai decis ca este momentul potrivit sa cumperi unul sau mai multe calorifere noi pentru locuinta ta dar nu stii care este cea mai buna optiune pentru bugetul si nevoile tale?

Vrei sa beneficiezi de avantajele oferite de cel mai bun material din care poate fi confectionat un astfel de dispozitiv insa nu stii care sunt optiunile disponibile?

Iata ce trebuie sa stii despre cele mai bune calorifere din aluminiu sau din otel pentru a alege modelul optim, conform nevoilor si preferintelor tale.

Avantajele caloriferelor din aluminiu

Acestea sunt printre cele mai populare si mai calitative calorifere disponibile pe piata, in special datorita faptului ca aluminiul este un material care nu necesita multa energie pentru a se incalzi, acesta fiind un conductor termic foarte bun.

Iata si alte avantaje ale caloriferelor din aluminiu, pentru a decide daca acestea reprezinta optiunea optima pentru locuinta ta!

O investitie rentabila - Radiatoarele din aluminiu beneficiaza de o perioada de garantie de peste zece ani, reprezentand astfel o investitie rentabila pe termen lung. In plus, costul de achizitie al acestor produse este considerabil mai mic comparativ cu cel aferent caloriferelor confectionate din fonta sau din otel.

Capacitate de incalzire rapida - Caloriferele din aluminiu se incalzesc rapid, reprezentand astfel o optiune avantajoasa si pentru spatiile ocupate doar ocazional. In plus, prin utilizarea acestora in astfel de zone sunt evitate pierderile de energie si consumul de agent termic este redus considerabil.

Diversitate de modele disponibile - Aluminiul este un material maleabil, care permite crearea unor modele diverse de radiatoare, cu aspect versatil, care pot completa perfect orice stil de amenajare interioara.

Calitate superioara - Aluminiul nu este un material coroziv, motiv pentru care acesta rezista foarte bine in timp.

Calorifere din aluminiu - Recomandari practice

Iata cateva aspecte esentiale carora trebuie sa le acordati atentie pentru intretinerea corespunzatoare a caloriferelor din aluminiu pe termen lung!

Necesita mai multa grija decat cele radiatoarele din otel - Este recomandat sa manipulati cu grija radiatoarele din aluminiu in timpul transportului pentru a evita deformarea acestora, cauzata de diverse lovituri sau socuri. Acestea sunt mai sensibile din acest punct de vedere decat cele din otel.

Necesita aerisire mai des decat radiatoarele din otel - Este indicat sa aerisiti periodic caloriferele din aluminiu pentru a asigura buna lor functionare pe termen lung.

Avantajele caloriferelor din otel

Caloriferele din otel reprezinta o varianta populara in randul utilizatorilor in special datorita pretului convenabil de achizitie a acestor produse.

In plus, acestea sunt disponibile intr-o diversitate de forme, stiluri si culori, devenind astfel una dintre cele mai versatile optiuni pe care utilizatorii le au la dispozitie.

Iata si alte avantaje importante ale caloriferelor din otel pe care este bine sa le cunosti, pentru a alege produsul potrivit pentru locuinta ta:

Diversitate de forme si stiluri - Otelul este un material usor de fabricat, motiv pentru care poate fi utilizat pentru realizarea unor radiatoare de diverse forme si cu design versatil, pentru a completa stilul de amenajare interioara pentru care ai optat.

Eficienta sporita - Datorita faptului ca otelul are capacitatea de a transfera caldura cu usurinta, achizitia unui calorifer din otel reprezinta o investitie rentabila care te va ajuta sa economisesti energie.

Rezistenta sporita la temperaturi mari - Radiatoarele din otel rezista foarte bine la temperaturi crescute, chiar si la cele care depasesc valoarea de 100 grade Celsius.

Calorifere din otel - Recomandari practice

Iata cateva aspecte importante de care trebuie sa tii cont pentru intretinerea corespunzatoare a caloriferelor din otel pe termen lung:

Necesita intretinere speciala - In cazul radiatoarelor din otel, exista riscul de aparitie a ruginii, insa acesta poate fi eliminat daca se utilizeaza o solutie de tip inhibitor, potrivita pentru intretinerea pe termen lung.

Elementele lor nu sunt detasabile - Intrucat componentele lor nu pot fi schimbate sau modificate, este important sa acorzi atentie sporita alegerii unui calorifer din otel la dimensiunea potrivita.

Prin urmare, aluminiul reprezinta varianta mai rezistenta in timp decat otelul, insa acesta din urma este mai avantajos in ceea ce priveste pretul de achizitie.

Astfel, in functie de bugetul pe care il puteti aloca acestei investitii si de avantajele de care doriti sa beneficiati pe termen lung, acum puteti alege caloriferele potrivite pentru locuinta voastra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#calorifere otel, #calorifere aluminu, #incalzire casa , #locuinte