Care este casa ideala a unui roman - Comparatie cu alte tari din UE

Luni, 31 August 2015, ora 12:52
7084 citiri
Care este casa ideala a unui roman - Comparatie cu alte tari din UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii nu sunt la fel de pretentiosi cand vine vorba de locuinta ca restul europenilor, astfel ca noi ne-am simti confortabil intr-o casa cu o suprafata de trei ori mai mica decat portughezii, de exemplu.

Potrivit unei analize realizate in tarile din Europa de RE/MAX Europe, casa ideala pentru un european trebuie sa aiba cel putin 5 camere, fara a lua in calcul baia, bucataria si holurile.

De asemenea, suprafata ar fi de circa 131 de metri patrati, arata un comunicat remis luni Ziare.com.

Cu toate acestea, exista o diferenta foarte mare intre ceea ce reprezinta o locuinta ideala pentru fiecare din cele 16 tari analizate.

Astfel, portughezii cred ca ar avea nevoie de un spatiu de 211 metri patrati, in timp ce turcii considera ca 164 de metri patrati le-ar fi suficienti.

In acelasi timp, britanicii s-ar simti confortabil chiar si intr-o locuinta de 80 de metri patrati.

In ceea ce priveste Romania, statisticile arata ca noi consideram suficienta o locuinta cu trei camere, de circa 75 metri patrati.

Criza fara precedent pe piata chiriilor din Romania

Ce facilitati trebuie sa mai aiba casa ideala

Dincolo de suprafata, studiul RE/MAX Europa a identificat alte cinci facilitati pe care o locuinta trebuie sa le aiba.

Astfel, pentru 59% dintre europeni este foarte important ca in locuinta sa existe o camera de relaxare, unde nimeni sa nu ii deranjeze. In acelasi timp, 58% din cei chestionati sunt de parere ca existenta unui loc de parcare este foarte important, iar pentru 52% proximitatea unui parc sau a unei zone verzi este necesara.

50% dintre europeni isi doresc o locuinta cu balcon, iar 44% sunt atenti, atunci cand aleg o locuinta, la distanta acesteia fata de statiile mijloacelor de transport in comun.

Proprietarii profita: Cu cat sunt mai scumpe apartamentele cu aer conditionat

"De asemenea, romanii isi doresc toate aceste facilitati si tin cont de ele atunci cand aleg o locuinta. Ceea ce face diferenta este ca romanii nu pun asa mare accent ca restul europenilor pe existenta unui spatiu de relaxare, unde sa se poata retrage, in propria casa", a spus Razvan Cuc, director regional RE/MAX Romania.

Analiza mai arata ca, in acest moment, circa 61% dintre europeni detin propria locuinta. Mai exact, 25% sunt proprietarii unui apartament, iar 36% au optat pentru o casa.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#casa ideala romani, #casa ideala europeni , #locuinte