Case rezistente la dezastre naturale (Galerie foto)

Sambata, 08 Februarie 2014, ora 18:28
7698 citiri
Case rezistente la dezastre naturale (Galerie foto)
Foto: CNBC

Viscolul din ultima vreme ne-a amintit cat de vulnerabili suntem in fata fortelor dezlantuite ale naturii. Insa exista cativa oameni care au preferat sa investeasca in casele lor mai multi bani si sa le faca rezistente la intemperii.

CNBC a facut o lista ce cuprinde cateva astfel de case.

Tsunami

Cand au aflat ca locuinta lor se afla intr-o zona in care exista risc mare ca sa produca un tsunami, proprietarii acestei resedinte din Camano Island l-au chemat pe arhitectul Dan Nelson din Seattle sa o renoveze in asa fel incat sa reziste la valuri foarte mari.

Astfel, el a creat un nivel inferior format din stalpi inalti, iar spatiul pentru locuit se afla deasupra acestuia.

Mai mult, cablurile pentru electricitate si componentele mecanice se afla tot la nivelul superior, iar toata mobila este rezistenta la apa.

Foc, vant, descarcari electrice, rugina

Casele formate din otel usor, ca aceasta din Alabama, are numeroase avantaje, precum durabilitate, rezistenta si sunt prietenoase cu mediul, avand in vedere ca sunt fabricate dintr-un material care poate fi reciclat.

Ea poate "infrunta" focul, vantul, descarcarile electrice si nu rugineste.

Fortareata impotriva uraganelor

Aceasta casa de 1,3 milioane de dolari a fost contruita de Capp Custom Builders pentru a infrunta cu brio uraganele din Florida. Peretii si ferestrele sunt rezistente la vant puternic, iar fundatia este formata din beton si otel. Mai mult, proprietarii nu se tem de caderile de curent, avand in vedere ca exista un generator de 25.000 wati.

Cutremur si vant

Aceasta casa a fost construita in 2008 si este una de lux. Are patru verande, iar una dintre ele are un semineu, o camera de recreere, o bucatarie secundara, si un garaj pentru masinile de colectie. Cu toate acestea, ea este construita in asa fel incat sa fie rezistenta la cutremure si vant puternic.

Vant puternic

Desi seamana mai mult cu o cabana, aceasta casa de pe coasta Floridei are o structura rezistenta la vant puternic si este foarte eficienta din punct de vedere energetic.

Tornade

Casa este una luxoasa, fiind evaluata la 6,9 milioane de dolari, insa are si o camera speciala, unde rezidentii se pot ascunde in cazul in care zona este "vizitata" de tornade.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#case rezistente dezastre naturale, #case rezistente vant, #case rezistente cutremur, #case rezistente tsunami, #case rezistente , #locuinte