Cea mai scumpa casa executata silit costa un milion de euro

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 08:01
3144 citiri
Cea mai scumpa casa executata silit costa un milion de euro
Foto: Arhiva

Anunturile de bunuri scoase la licitatie de banci pentru ca proprietarii nu si-au mai putut plati ratele la banci sunt tot mai multe si, de obicei, pretul acestora este cu 25 la suta mai mic decat valoarea de piata a bunului respectiv.

Ceea ce inseamna ca, o casa cumparata din licitatiile bancilor este un chilipir. Insa exista si cazuri in care preturile sar de cateva milioane de lei.

Potrivit Ziarului Financiar, cea mai scumpa proprietate executata silit in Romania este o locuinta de peste 300 de metri patrati, cu doua etaje si mansarda, cu un teren aferent de 135 metri patrati, situata in sectorul 1 din Bucuresti.

Casa este vanduta de OTP Bank, iar pretul de licitatie a fost fixat la 4,1 milioane de lei (echivalentul a 987.000 de euro).

Prima Casa executata silit pentru neplata ratelor la banca

La randul ei, Banca Romaneasca cere pe o casa din Sibiu 2,3 milioane de lei (aproximativ 550.000 de euro). Locuinta are demisol, parter, etaj si mansarda. Ofertele scumpe nu se opresc aici.

BCR are de vanzare trei locuinte pe care incearca sa le vanda cu sume de peste un milion de lei. Acestea sunt situate in Brasov, Braila si Bistrita si au suprafete de cateva sute de metri patrati si pana la opt camere. Preturile sunt cuprinse intre 1,3 si 1,8 milioane de lei. Bancile au in oferte si spatii comerciale sau de productie cu preturi de sapte cifre.

Si Leumi, o banca de talie mica, are de vanzare peste 70 de imobile recuperate de la clienti. Banca are o expunere mare pe credite ipotecare in conditiile in care in oferta dedicata clientilor persoane fizice are doar credite cu garantii.

La polul opus se situeaza austriecii de la Volksbank, care vor sa vanda luna aceasta si in luna urmatoare doar doua terenuri in Ploiesti si un apartament cu doua camere in Roman, dupa ce in primele luni ale anului a scos la licitatie aproape 20 de imobile.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#executari silite banci, #locuinte executate silit, #case banci , #locuinte