Corpuri pentru iluminatul secundar: care sunt si cum pot influenta atmosfera incaperii?

Marti, 24 Iulie 2018, ora 14:22
1802 citiri
Corpuri pentru iluminatul secundar: care sunt si cum pot influenta atmosfera incaperii?

De cele mai multe ori, oamenii iau in calcul doar sursa de lumina principala atunci cand isi amenajeaza casa ori biroul. Insa, aceasta nu este indeajuns de eficienta si, in plus, creeaza o atmosfera ce nu poate fi schimbata in functie de activitatile desfasurate in respectivul spatiu si nici de starea de spirit a locatarilor.

Pentru a evita acest lucru, specialistii recomanda sa utilizezi surse secundare de lumina, in functie de tipul fiecarei camere. Astfel, nu numai ca ambianta va fi mult mai placuta, dar si decorul camerei se va schimba semnificativ.

Poti obtine efectul dorit folosind corpuri de iluminat ieftine, economice, dar practice!

Descopera ce produse poti alege pentru fiecare camera a locuintei tale

1. Sufragerie

Sufrageria este camera in care iti petreci cea mai mare parte a timpului liber, asadar, felul in care te simti aici este foarte important, iar iluminatul joaca un rol decorativ foarte accentuat.

Din acest motiv, pe langa sursa principala de lumina, poti folosi benzi cu led sau veioze, care se pot adapta in functie de situatie si de activitatea care are loc.

Verifica online pretul benzilor cu led si alege-le pe cele care sunt pe gustul tau! Le poti monta inclusiv in jurul pieselor de mobilier si a obiectelor de decor, pentru a le pune in valoare.

In ceea ce priveste veiozele, poti selecta unele cu picior inalt, pentru un efect deosebit!

2. Baie

Baia este, cel mai probabil, locul in care folosesti oglinda pentru ritualurile de infrumusetare. De aceea, o aplica cu led sau cateva spoturi bine plasate in jurul acestui obiect pot face minuni! Iti ofera cantitatea de lumina necesara, iar incaperea va avea un aer mult mai placut.

3. Bucatarie

Aici, o sursa de lumina principala poate sa nu fie indeajuns de eficienta pentru a-ti oferi vizibilitatea necesara de care ai nevoie atunci cand gatesti sau cand te ocupi de pregatirea mesei.

Pentru asta, spoturile cu led incastrate in mobilier, care lumineaza blatul de bucatarie sau alte zone sunt solutia ideala pentru problema ta!

De asemenea, daca ai un aranjament de tip insula sau chiar deasupra mesei, poti monta corpuri de iluminat de tip pendula pentru un aspect primitor si cald!

4. Dormitor

Dormitorul trebuie sa fie incaperea care te imbie la odihna, in care sa ai parte de un somn linistit si satisfacator.

Daca iti place sa citesti inainte de a adormi, poti aseza pe noptiere cate o veioza de dimensiuni reduse, cu lumina calda, nu foarte puternica sau doua aplice pe perete, in dreptul fiecarei parti a patului.

De asemenea, pentru un decor feeric, poti instala un sir de beculete colorate sau intr-o singura nuanta de-a lungul unui perete sau al tavanului.

In plus, o lampa cu un design deosebit poate fi integrata foarte bine in imaginea camerei.

5. Birou

Aceasta este incaperea in care vei lucra zilnic, mai ales daca esti freelancer, asadar lumina trebuie sa fie cea mai potrivita pentru a crea un mediu plin de creativitate si de inspiratie.

In afara de lumina naturala si de sursa principala, care trebuie sa fie indeajuns de puternica, o lampa de birou nu trebuie sa lipseasca de pe lista ta de cumparaturi.

O poti utiliza atunci cand ai nevoie de vizibilitate si te va ajuta sa ramai concentrat pe ceea ce ai de facut!

Alege sa iti amenajezi si sa iti decorezi locuinta astfel incat sa fie pe placul tau! Trebuie sa stii ca produsele pe baza de led sunt economice si au o durata a vietii foarte indelungata, asa ca reprezinta o investitie pe care nu o vei regreta!

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#corpuri iluminat secundar , #locuinte