Frigidere side-by-side: pro si contra, recomandari, ghid rapid de cumparare

Advertorial
Luni, 20 August 2018, ora 09:00
90519 citiri
Frigidere side-by-side: pro si contra, recomandari, ghid rapid de cumparare

Frigidere side by side - pe scurt

Puncte forte: aruncati o simpla privire si puteti vedea in ambele compartimente.

Util pentru familiile care folosesc alimente congelate si proaspete in aceeasi masura. De asemenea este o alegere buna pentru persoanele cu afectiuni locomotorii care au nevoie de acces la ambele compartimente fara a sta pe scaun, fara a se apleca sau fara a se intinde din scaunul cu rotile.

Dezavantaje: Rafturile sunt inguste, ceea ce inseamna ca este dificil sa depozitati recipiente si alimente de mari dimensiuni (de exemplu oale foarte voluminoase).

Uitati-va dupa: cel mai mare frigider side by side care se incadreaza in bucataria dumneavoastra, pentru a maximiza latimea rafturilor.

Introducere

Frigiderele side by side vin la pachet cu o serie de provocari deosebite si unice. Lansate spre sfarsitul anilor 1940, frigiderele side by side au castigat ulterior foarte mult in popularitate datorita usilor inguste si a modului de pozitionare a dozatorului de apa. Cu toate acestea, utilizatorii s-au gasit adesea in impas, tanjind dupa ceva mai mult spatiu in interior.

Adevarat, spatiul interior dintr-un frigider side-by-side este destul de ingust, dar asta nu ar trebui sa va ingrijoreze. Cu putina inteligenta si atentie, puteti face fata provocarilor, bucurandu-va in continuare de infatisarea lor atat de atractiva.

Iata o fotografie cu una din primele reclame pentru frigidere side-by-side, din anul 1953:

Din 1953 si pana azi frigiderele side-by-side au cunoscut un avant uimitor, iar daca atunci erau considerate "luxurious living", din fericire azi ele sunt mult mai accesibile.

Frigidere side by side - ghid rapid de cumparare

Avand in general capacitati de 550 - 800 litri, frigiderele side-by-side atrag atentia prin dimensiune si aspect. Disponibile intr-o serie numeroasa de finisaje elegante, acesti uriasi dispun de un compartiment rezervat congelatorului si unul dedicat frigiderului. In functie de brand si model dispunerea poate diferi usor.

In afara de capacitatea impresionanta, marele avantaj al frigiderelor side-by-side este ca ofera acces rapid la majoritatea alimentelor proaspete si congelate. Puteti aseza cele mai folosite alimente chiar la nivelul ochilor, in timp ce alimentele si bauturile mai putin importante (pe care le folositi mai rar) pot fi amplasate pe rafturile de jos.

Din cauza ca cele doua comparimente sunt relativ inguste, in partea inferioara este mai dificil sa asezati obiecte voluminoase, cum ar fi platouri sau pizza. In functie de aspectul bucatariei dumneavoastra, frigiderele side-by-side isi pot gasi cu usurinta locul si rolul.

Cand luati masurile necesare din bucatarie pentru a identifica locul potrivit pentru frigider, trebuie sa va asigurati ca lasati suficient spatiu liber pentru ca usile sa se poata deschide in mod corespunzator. Faceti acest lucru inainte de a comanda frigiderul.

Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont este urmatorul: cu cat frigiderul este mai mare, cu atat este mai consumator de energie electrica. Prin urmare, este important sa priviti cu atentie la clasa energetica in care este cuprins un model anume.

Recomandari privind achizitia

Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa inotati usor prin numeroasele oferte de frigidere side-by-side si sa-l identificati pe acela care se potriveste perfect bucatariei si nevoilor dumneavoastra.

  • Alegerea dimensiunii potrivite. Capacitatea frigiderelor side-by-side variaza de la circa 550 litri pana la 800 de litri. In general, orice frigider cu o capacitate mai mare de 500 litri ar trebui sa fie potrivit familiilor compuse din circa 4 adulti. Rafturile reglabile reprezinta o caracteristica importanta. Asigurati-va ca puteti scoate rafturile si ca puteti ajusta inaltimea dintre acestea pentru a maximiza capacitatea de depozitare.

  • Eficienta energetica. Frigiderele side-by-side de capacitate mai mare, consuma in general mai mult. Alegeti cu atentie si asigurati-va ca achizitionati cel mai bun model pentru familia dumneavoastra. Daca trebuie sa alegeti intre doua modele de capacitate diferita, va recomandam sa mergeti pe varianta mai voluminoasa. Nu e nimic mai frustrant decat sa descoperiti ca nu puteti pune in frigider tot ceea ce doriti. Mai mult, niste spatiu suplimentar in frigider poate fi util atunci cand primiti oaspeti.

  • Masurati spatiul din bucatarie. Chiar daca il notam aici, acest criteriu ar trebui sa fie primul lucru dupa care sa va ghidati cand cautati in ofertele de frigidere side-by-side. Pentru ca sunt electrocasnice voluminoase, este imperios necesar sa va asigurati ca frigiderul pentru care optati se va potrivi bine in bucatarie, ca usile se pot deschide corect, ca nu obstructionati vreun orificiu, ca intregul echipament intra usor pe usa de la bucatarie etc.

  • Evaluarea eficientei energetice. Toate frigiderele vandute in Romania vin etichetate cu un rating energetic. Cu cat eticheta este mai bogata in stele (A-uri), cu atat frigiderul este mai eficient din punct de vedere energetic.

  • Un alt lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere este legat de modurile Eco sau Holiday. Acestea sunt utile pentru economisirea energie in perioadele in care frigiderul nu este utilizat atat de des.

  • Usi din otel inoxidabil. In ultimii ani estetica otelului inoxidabil a devenit extrem de populara, datorita rafinamentului si aspectului ingrijit. Totusi, unul din dezavantajele otelului inoxidabil este faptul ca este predispus la formarea amprentelor digitale si acumularii de impuritati. Unele branduri au adus imbunatatiti in aceasta zona, promovand frigiderele din otel inoxidabil "rezistent la amprente". Pentru celelalte exista kituri speciale de curatare astfel inca otelul inoxodabil isi va pastra frumusetea si stralucirea pentru o perioada indelungata de timp. Atentie: modelele cu finisaje avansate de otel inoxidabil pot fi non-magnetice - ceea ce inseamna ca nu veti mai putea lipi o sumedenie de magneti pe exterior. Cele mai multe usi de frigidere side-by-side sunt usor curbate, iar altele au fronturi perfect plane pentru a crea un design pretios. Chiar si asa, nu toata lumea inghite aspectul promis de otelul inoxidabil. De aceea, pe piata veti gasi si frigidere side-by-ide albe, din inox, negre, Satina, argintii etc.

  • Ventilarea. Frigiderele si congelatoarele emit destul de multa caldura. Daca il inghesuiti intr-un spatiu prea ingust, aceasta caldura nu va avea unde sa se disperseze si exista riscul ca frigiderul sa se supraincalzeasca. Spatiul necesar pentru o ventilatie optima variaza in functie de marca si model, dar in general se recomanda sa lasati liber circa 2 cm pe fiecare laterala si 3 cm in partea superioara si in spate.

  • Controlul temperaturii si al umiditatii. Majoritatea modelelor de frigidere side-by-side permit un control digital precis al temperaturii si umiditatii. Acestea sunt usor de reglat, folosind displayul LED. Modelele premium va permit sa setati temperaturi diferite in anumite zone ale frigiderului. De exemplu, unele frigidere side-by-side au un compartiment de racire care este ideal pentru a depozita carnea si alte alimente perisabile pentru mai mult timp. Anumite modele ofera de asemenea optiunea de "drink chill" pentru a grabi procesul de racire al unei sampanii, vin sau bere. Astfel bautura va putea fi servita la temperatura ideala. La fel, unele congelatoare integrate in frigiderele side-by-side, au optiune de inghetare rapida a produsele nou introduse in compartiment. Nivelul de umiditate este si el un factor important pentru ca influenteaza prospetimea fructelor si legumelor. Cele mai multe frigidere vin insotite de un cos special gandit pentru prevenirea uscarii legumelor. Modelele mai avansate va permit insa chiar sa controlati exact nivelul de umiditate in functie de ceea ce asezati in frigider. De exemplu, verdeturile cu frunze necesta un nivel ridicat de umiditate - altfel risca sa se deshidrateze si sa se usuce. Pe de alta parte, un nivel mai mic de umiditate are logica in cazul unor alimente cum sunt dovleacul, ceapa, usturoiul.

  • Mecanismul de iluminat. Cu totii am simtit asta la un moment dat - frustrarea de a nu identifica rapid un anumit aliment in frigider. Acest lucru se intampla mai ales acolo unde sistemul de iluminat intern este prea slab. Exista frigidere side-by-side care sunt iluminate interior chiar pe panoul din spate. Acestea sunt deosebit de eficiente. LED-ul este mai eficient din punct de vedere energetic comparativ cu iluminatul clasic. In plus, emite mai putina caldura. Acesta este un avantaj, pentru ca, chiar si fluctuatiile mici de temperatura pot afecta durata de mentinere a prospetimii alimentelor. Exista si modele iluminate in compartimentul congelatorului - o optiune ce adauga un plus de confort.

  • Rafturi reglabile din sticla. Acestea ofera optiuni de stocare versatile si sunt usor de curatat. Sticla este mai robusta comparativ cu plasticul si ajuta la retinerea aerului rece. Atentie la rafturile cu dispozitive impotriva scurgerilor. Unele modele pot impiedica scurgerile spre rafturile inferioare - pana la 1 litru acumulat.

  • Dozatoare de apa si gheata. Dispunerea unui dozator de apa sau de gheata pe usa frigiderului reprezinta cu siguranta un punct in plus in randul avantajelor frigiderelor side-by-side. Cu toate acestea, dozatoarele cresc automat pretul frigiderului si pot ocupa spatiu important de depozitare.

  • Contracararea mirosurilor neplacute. Alegeti un frigider prevazut cu filtru de carbon activ proiectat sa absoarba mirosurile neplacute ce se pot acumula in interior.

Frigidere side by side - 6 sfaturi de organizare eficienta a congelatorului incorporat

1. Nu asezati nimic important pe rafturile usii. Usa reprezinta zona cea mai calda a congelatorului. Nu depozitati nimic important aici. Alimentele depozitate aici se pot inmuia sau isi pot modifica textura. Si totusi, cum puteti umple acest spatiu? Cu multe cuburi de gheata si alimente care nu sunt influentate de o minima fluctuatie de temperatura.

2. Pentru alimente si ingrediente de mici dimensiuni folositi recipiente. Cutiile si cosurile din plastic se pot dovedi foarte utile. Daca aveti un congelator cu o multime de alimente de mici dimensiuni, asezati-le pe toate intr-un cos de plastic, ca sa nu se piarda.

3. Asezati alimentele asemanatoare in acelasi loc. Indiferent daca mai aveti alt congelator in casa ori nu, puteti fi mai bine organizat daca puneti alimentele pe categorii. Acest lucru poate fi destul de dificil daca aveti doar congelatorul side-by-side si trebuie sa jucati Tetris de fiecare data cand adaugati ceva nou. Dar faceti tot posibilul sa asezati carnea intr-o parte, legumele toate la un loc, inghetata la fel etc. Daca fiecare tip de aliment are propriul sau spatiu, timpul petrecut pentru identificare si preluare va fi minim.

4. Creati o zona de asteptare pentru alimentele pe care urmeaza sa le folositi in saptamana curenta. Daca aveti un al doilea congelator in casa, acolo poate fi locul ideal pentru depozitare pe termen lung, in timp ce congelatorul din frigiderul side-by-side poate fi utilizat doar pentru alimentele folosite in mod regulat. Cand va organizati astfel, alegeti un raft ca fiind zona de asteptare pentru alimentele ce urmeaza a fi folosite in saptamana urmatoare. Daca nu aveti un al doilea congelator in casa, puteti rezerva in continuare un singur raft pentru alimentele pe care intentionati sa le folositi saptamanal. Aceasta zona de asteptare va poate ajuta in planificarea meselor.

5. Atentie la inventar. Daca pastrati o buna organizare in congelatorul side-by-side, veti putea cumpara si depozita alimente intr-un mod mai intelept. Nu veti mai arunca mancarea, nu veti uita alimente prin vreun colt si veti putea procura alimente diferite pentru mese diversificate. Din cand in cand comparati lista de cumparaturi cu ceea ce exista deja in congelator.

6. Daca ati neglijat continutul congelatorului in ultima vreme, acum este momentul potrivit sa verificati ce este in el. Daca deschideti congelatorul de multe ori sau pentru timp indelungat, temperatura se poate destabiliza. Pentru a va bucura de alimente de calitate, cu textura natura, obisnuiti-va sa le consumati in decurs de doua-trei luni.

Frigidere side by side - Concluzie

Achizitionarea unui frigider tinand cont de aspectul si dispunerea bucatariei dumneavoastra, precum si de stilul de viata al familiei dumneavoastra poate fi o experienta destul de dificila.

Acest lucru este valabil mai ales atunci cand consumatorii nu cunosc foarte bine avantajele si dezavantajele celor mai recente trenduri in materie de frigidere... cum ar fi aceste noi modele side-by-side.

Multi utilizatori ar baga mana in foc ca prin alegerea unui frigider side-by-side pot eficientiza spatiul din bucatarie. Inainte de a afla care sunt cele mai bune modele side-by-side, ganditi-va bine daca acestea corespund sau nu nevoilor dumneavoastra.

PRO Frigidere side by side

  • Sunt eficiente pentru ca majoritatea vin echipate cu dozatoare de apa/ gheata si compartimente cu temperatura precis controlata.
  • Sunt ideale pentru bucatariile mici, pentru ca usile inguste nu necesita mult spatiu pentru deschidere.
  • Ofera suficient spatiu pe rafturi. Acesta poate fi simplu organizat pe tipuri de alimente pentru a fi usor de identificat si preluat.

CONTRA Frigidere side by side

  • Unii utilizatori s-au aratat nemultumiti de lipsa spatiului pentru depozitarea vaselor si cutiilor voluminoase.
  • Multe modele au latime consistenta, ceea ce necesita un spatiu mai mare de amplasare.
  • Au functii si caracteristici foarte interesante si moderne - de exemplu, dozatoare de apa si gheata - dar acestea pot necesita intretinere periodica.

Frigidere side-by-side - recomandari

1. Frigider Side By Side BEKO GN163221S, No Frost, 554l, Clasa A+ (Argintiu)

2. Frigider Side by Side Samsung RS7778FHCSR/EF, 543 l, No Frost, Clasa A++ (Inox)

3. Frigider Side by Side Samsung RS7768FHCBC, No Frost, 545l, Clasa A++ (Negru)

4. Super oferta! Frigider Side by Side Samsung RS552NRUA1J/EO, 538 l, No Frost, Clasa A+, Alb

5. Frigider Side by Side Liebherr Premium SBSes 7353, 667 l, No Frost, Clasa A++, Inox

V-ati hotarat daca frigiderul side-by-side se potriveste familiei dumneavoastra? Daca da sau daca nu, va recomandam ca si pas urmator sa consultati oferta completa de frigidere de la evoMAG. In stoc frigidere clasice cu doua usi, combine frigorifice, congelatoare, lazi si vitrine frigorifice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#frigider side by side, #frigider mare , #locuinte