Ghid practic - Alege aeroterma potrivita nevoilor tale

Miercuri, 30 August 2017, ora 17:07
2969 citiri
Ghid practic - Alege aeroterma potrivita nevoilor tale

Temperaturile ridicate din perioada verii sau, pe de alta parte, cele scazute din sezonul rece, te fac sa simti un disconfort accentuat si iti pot ingreuna procesul de lucru.

Indiferent de schimbarile meteorologice, temperatura optima de care ai nevoie poate fi asigurata de aparatul potrivit. Un sistem foarte popular este aeroterma.

Sunt multe detalii care contribuie la alegerea cea mai potrivita pentru necesitatile si preferintele tale, precum tipurile de aeroterme sau de alimentare ale acestora. Scopul acestui ghid practic este sa te ajute sa afli cele mai importante informatii, in cel mai scurt timp.

Tipuri de aeroterme

Daca spatiul pe care iti doresti sa-l incalzesti sau racesti are o suprafata mica, iti recomandam o aeroterma standard. Puterea energetica a aceasteia se situeaza in intervalul 1000W-2500W si va incalzi intre 20 si 40 de metri cubi de aer, ca volum al incaperilor, ceea ce o face potrivita pentru locuinte.

Insa, daca dispui de un spatiu mare, aeroterma industriala este aparatul de care ai nevoie. Aerul degajat de aceasta reuseste sa se mentina cald pentru o perioada indelungata, iar raportul dintre eficienta si consum este foarte bun, astfel rezulta economii substantiale.

Alimentarea

Energia electrica, motorina sau alti combustibili similari, precum GPL (gaz petrolier lichefiat) sunt modalitatile de alimentare disponibile pentru aeroterme.

Daca ai nevoie de un produs pe care vrei sa-l folosesti acasa, este suficienta o aeroterma electrica, aceasta functioneaza optim, fara emisii de noxe si incalzeste foarte bine incaperi de dimensiuni relativ reduse.

Insa, in cazul in care vrei sa incalzesti rapid incaperi de dimensiuni mari, precum cladiri sau hale si sa usuci intr-un timp scurt spatii in constructie, este necesar sa cumperi o aeroterma pe motorina, care ofera un randament superior.

Metoda de incalzire

Daca ai nevoie de o incalzire foarte rapida, un dispozitiv care ventileaza aerul, respectiv il trece prin rezistenta incandescenta si il expulzeaza apoi in exterior, este ceea ce-ti trebuie. Insa, daca vrei ca temperatura sa se schimbe gradual, te sfatuim sa cumperi o aeroterma industriala cu convectie.

Ea permite circularea aerului cald pe verticala si este necesara in zone in care obiectele din incaperi nu trebuie sa treaca brusc de la temperaturi reduse la temperaturi mari. Aceasta poate functiona chiar si cu apa calda.

Functii

Sistemele moderne sunt prevazute cu un sistem de iluminare atunci cand sistemul functioneaza si permit reglarea temperaturii degajate, dar si viteza de rotatie, daca vorbim despre sistemele cu ventilare. Restul functiilor sunt, in mare masura, destinate sigurantei.

In aceasta lista se regaseste functia auto-oprire, prin care aeroterma se opreste singura din functiune dupa o perioada de timp sau protectia anti-inghet, care asigura functionarea optima a aparatului chiar si in conditii precare de temperatura.

Recomandarile noastre

Daca ai decis sa achizitionezi o aeroterma, te sfatuim sa tii cont de producatorul aparatului, care face diferenta intre un produs excelent, cu o durabilitate de viata mare si eficienta ridicata, si un produs mediocru, pe care va trebui sa il inlocuiesti intr-un timp scurt.

Printre firmele producatoare pe care le poti achizitiona cu incredere se numara Reventon, Ferroli sau Blowair. Distribuitorul de aeroterme Maricon servicii si instalatii se ocupa cu comericializarea aparatelor fabricate de acesti producatori in Romania, de aceea iti recomandam sa le faci o vizita pentru a alege din gama lor de produse sistemul potrivit nevoilor tale.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#aeroterma incalzire locuinta , #locuinte