Ghid practic pentru alegerea boilerului potrivit nevoilor tale

Advertorial
Joi, 02 August 2018, ora 17:36
21475 citiri
Ghid practic pentru alegerea boilerului potrivit nevoilor tale

Te-ai hotarat sa achizitionezi un boiler, dar inca nu stii care este modelul care se pliaza cel mai bine pe nevoile tale? Suntem aici sa te ajutam!

Datorita eficientizarii facturilor si a confortului ridicat, tot mai multe persoane iau in considerare investitia intr-o solutie de incalzire eficienta, precum boilerul. Ca sa alegi un boiler potrivit, trebuie sa iei in calcul mai multi factori. Citeste mai departe si descopera care sunt acestia.

Ce sunt boilerele?

Pentru inceput, sa intelegem mai bine ce sunt boilerele. Acestea sunt sisteme de incalzire a apei calde menajere, pe scurt ACM. Ele asigura individual apa calda pentru unul sau mai multe puncte de consum sau suplimenteaza apa furnizata de sisteme centralizate de tip RADET.

Boilerele moderne sunt echipamente complexe care au o multitudine de functii ce iti asigura confortul si utilizarea facila. Acestea sunt dotate cu optiuni ce asigura necesarul de apa calda menajera, dar, in acelasi timp, sunt prevazute si cu accesorii de protectie anti-inghet, supra-incalzire, anti-presiune, pentru constanta si siguranta in prepararea ACM. Sa descoperim in continuare care sunt cele mai utilizate boilere din care poti alege.

Tipuri de boilere

Pe piata sunt disponibile mai multe modele de boilere, ceea ce face decizia de achizitie mai dificila. In prezent, cele mai cunoscute si eficiente sunt boilerele electrice, iar cele care utilizeaza cea mai noua tehnologie sunt boilerele tank in tank.

Boilerul electric

Boilerul electric, despre a carui eficienta am mentionat si mai sus, incalzeste apa cu ajutorul unei rezistente electrice. Tensiunea de alimentare este un aspect foarte important pe care este nevoie sa-l iei in considerare atunci cand alegi boilerul electric. Aceasta este alimentat la o sursa de tensiune care poate fi 220-230V sau chiar mai mare, in functie de puterea electrica pe care aparatul o consuma.

Boilerul termoelectric

Boilerul termoelectric, care mai este numit si boiler termic, este un sistem de incalzire in care se foloseste electricitatea drept combustibil. Incalzirea prin intermediul acestuia este asigurata atat de o rezistenta, cat si de una sau doua serpentine cu agent termic.

Boilerul solar

Boilerul solar utilizeaza energia captata de panourile solare pe care o folosesc apoi pentru incalzirea apei menajere sau a celei din radiatoare. Acestea sunt o solutie eco-friendly, care reduce costurile de incalzire cu pana la 60%. Pe langa boilerul solar, setul va contine cel putin panourile solare (captatoarele), tuburi vidate, statia de automatizare si un controler.

Boilerul tank in tank

Boilerul tank in tank utilizeaza o tehnologie de ultima ora in acest domeniu. Propriu-zis, in cazul boilerelor tank in tank exista doua rezervoare. Acestea sunt instalate unul in celalalt si ambele contin apa calda. Inovatia acestui sistem consta in faptul ca peretele exterior al primului tank si apa calda din cel de-al doilea actioneaza ca un schimbator de caldura.

Distinctia intre puffer si boiler

Desi ambele sisteme sunt incalzite de o centrala termica, apa din puffer va circula prin instalatia de incalzire (radiatoare/pardoseala, in circuit inchis), in timp ce apa din boiler este apa calda menajera. Un avantaj al puffer-ului este ca prelungeste durata de viata a centralelor datorita optimizarii regimului de functionare.

Cei mai importanti factori in alegerea unui boiler potrivit

Asa cum este de inteles, eficientizarea costurilor facturilor si confortul pe care apa calda ti-l asigura sunt prioritatile tale. Pentru a te bucura de aceste facilitati, trebuie sa acorzi importanta cuvenita mai multor criterii, precum tehnologiei utilizate sau dimensionarii corecte a echipamentului.

Alege boilerul luand in considerare capacitatea de incalzire a apei

Daca dimensionarea boilerului este efectuata corect, confortul apei calde este asigurat. Un element esential este alegerea boilerului in functie de capacitatea de apa pe care ai nevoie sa o incalzesti.

Astfel, un boiler de 50 de litri este suficient pentru doi consumatori, iar unul de 100 de litri este potrivit pentru trei sau patru consumatori.

Alege boilerul luand in considerare estimarea consumului

De asemenea, este nevoie sa aveti in vedere consumul aproximativ, ce este raportat la un volum minim de aproximativ 20 de litri per loc de consum. De exemplu, pentru patru persoane si patru locuri de consum, asa cum sunt doua chiuvete, o cada si un dus, aveti nevoie de un boiler de pana la 150 de litri.

Alege boilerul luand in considerare puterea de incalzire si indicatorii de performanta

Rapiditatea incalzirii depinde de puterea centralei si de tehnologia implementata.

Astfel, pentru un boiler electric de 100 de litri puteti avea puterea rezistentei de 1.5 kW sau 1.8 kW. Pentru o rezistenta mai mare, timpul de incalzire este, de cele mai multe ori, mai scurt.

Un alt criteriu pe care trebuie sa il luati in calcul este clasa energetica a echipamentului. De exemplu, boilerele electrice care au clasa energetica A presupun o investitie initiala mai mare, dar randamentul crescut al acestora amortizeaza investitia in timp.

Kaldura.ro, compania prezenta pe piata din anul 1992 este cunoscuta datorita profesionalismului, flexibilitatii si a serviciilor sale de inalta calitate.

Pentru informatii suplimentare referitoare la gama de boilere, echipa Kaldura iti sta la dispozitie la numerele de telefon 0730 100 170 sau 0730 076 673.

Comanda acum online boilere de inalta calitate sau viziteaza-ne intr-unul dintre cele 5 magazine din Bucuresti, precum si in depozitul central din Otopeni.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#boilere electrice , #locuinte