O cladire ca un oras vertical. Asa ar putea arata blocurile viitorului (Galerie foto)

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 07:30
12581 citiri
O cladire ca un oras vertical. Asa ar putea arata blocurile viitorului (Galerie foto)
Foto: Buro Ole Scheeren

Blocurile viitorului nu sunt zgarie nori izolati si anosti, ci structuri spectaculoase conectate, ce dau impresia unui adevarat oras, prin exploatarea la maximum a spatiului pe orizontala.

Cel putin aceasta este viziunea arhitectilor complexului de apartamente "The Interlace" (Imbinarea), care a fost desemnat "cladirea anului" in cadrul Festivalului Mondial de Arhitectura, cel mai mare eveniment international de arhitectura din lume. Festivalul a avut loc recent la Marina Bay Sands, in Singapore.

O viziune pentru viitor: casa de nici 20 de metri patrati "intesata" cu tehnologie (Galerie foto)

Situata in sudul statului Singapore, cladirea se remarca prin designul sau inovator, care pune accent pe dezvoltarea unui sentiment de comunitate. Nu lipsesc nici elementele eco intalnite la cladirile moderne.

Interlace a fost proiectata de arhitecti din Olanda si din Germania, de la firmele Office of Metropolitan Architecture (OMA) si Buro Ole Scheeren, si a fost finalizata in 2013.

Potrivit Business Insider, designul sau compact ar putea constitui un nou standard pentru zonele urbane, intr-o lume in care mega orasele, cu peste 10 milioane de locuitori, incep sa fie frecvent intalnite in regiunile dens populate.

Complexul este format din 31 de blocuri de apartamente, fiecare cu sase etaje si cu o lungime de 70 de metri. In total, cuprinde 1.041 de apartamente. La cel mai inalt punct al structurii, se ajunge la 24 de etaje. Blocurile sunt construite in jurul a opt curti principale, cu tematici diferite.

Totul se intinde pe o suprafata de 170.000 de metri patrati.

Apartamentele au intre doua si patru camere, iar chiriile variaza de la 3.800 de dolari pana la 10.000 de dolari, potrivit Nestia.

Desi de la nivelul solului aceste blocuri cu aspectul unor cutii de pantofi par asezate intr-o dezordine totala, ele formeaza de fapt o structura hexagonala, gandita cu mare grija. Datorita acestei asezari, complexul este bine ventilat si permite patrunderea luminii naturale si a brizei.

In plus, ofera o priveliste incredibila in toate directiile.

Cladirea a fost conceputa tinandu-se cont, de asemenea, de conceptul de energie pasiva. In loc sa se bazeze pe sisteme traditionale de incalzire si de racire, o mare parte din cladire isi autoregleaza temperatura, reducand costurile si efectele negative asupra mediului.

Piscine, terenuri de tenis, locuri de joaca, o pista de alergare de un kilometru care inconjoara complexul si multe alte facilitati sunt integrate in decoruri luxuriante.

Terasele si gradinile amenajate pe acoperisuri completeaza imaginea unui oras pe verticala.

Foto: Buro Ole Scheeren

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#bloc viitor, #cladirea anului , #locuinte