Tine alergiile sub control!

Advertorial
Marti, 16 Mai 2017, ora 11:33
8636 citiri
Tine alergiile sub control!

Daca suferi de alergii grave, probabil stii ca polenul iti influenteaza ziua si iti modifici stilul de viata in functie de acesta.

Te poti izola de orice se aseamana oricat de putin cu natura si mediul inconjurator, dar nu polenul este mereu cauza alergiilor tale. Uneori, chiar locul in care te adapostesti impotriva acestuia-propria locuinta- cauzeaza cele mai mari probleme pentru sistemul tau respirator.

Alergiile si aerul conditionat

Un aer conditionat ingrijit corespunzator este un mare ajutor pentru cei care sufera de alergii, dar exista numeroase lucruri care pot merge prost in sistemul tau de climatizare care pot agrava conditia ta.

Iata la ce trebuie sa fi atent pentru a minimiza aceste riscuri ascunse:

Filtrele murdare

Filtrele de aer conditionat aduna praf si alte particule fine. Daca nu schimbi filtrele in mod regulat, acestea se supraincarca, iar aerul care sufla in locuinta va fi incarcat cu particuele adunate. Pentru a evita aceasta situatie, schimba filtrele regulat, avand grija la indicatiile producatorului aparatului de aer conditionat pe care il detii.

Poti si sa cureti filtrele, ceea ce este recomandat in timpul igienizarilor intregului aparat de aer conditionat. Apelati cu incredere la o firma specializata in igienizarea aparatelor de aer conditionat pentru a asigura acest proces.

Filtrele de aer conditionat se gasesc intr-o varietate de niveluri pentru a te proteja de alergenii din aer. Sistemele de filtre cu o tehnologie avansata pot elimina polenul, mucegaiul, parul de la animalele de companie si alti alergeni. Aceste filtre ultra-puternice reduc insa performanta aparatului tau de aer conditionat.

Aparatele de aer conditionat mai vechi nu sunt echipate pentru a suporta astfel de filtre. Inainte de a alege filtre HEPA (High Efficiency Particulate Air), asigura-te ca dispozitivul tau de racire poate face fata acestor componente speciale.

De cealalta parte, filtrele de calitate inferioara contin fibra de sticla care se poate deteriora. Aceste mici componente au un impact major pentru calitatea aerului din locuinta ta.

O alta optiune pentru filtrele de aer care ti-ar putea cauza probleme cu alergiile sunt filtrele reutilizabile sau cele electrostatice. Aceste filtre sunt performante doar in a atrage si capta alergeni si praf. Filtrele reutilizabile pot fi spalate sub jet de apa, dar daca nu veti avea grija sa le uscati complet inainte de a le monta, acestea devin mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiurilor.

Conductele de aer

In cadrul aparatelor de aer conditionat, aerul rece este transportat prin intermediul conductelor de aer. Cand aerul racit intalneste aerul cald din conducte, are loc procesul de condens. Iar acolo unde gasim umezeala, gasim si mucegai.

Daca sistemul de conducte nu este curatat in mod adecvat in fiecare an, te expui riscului de mucegai fara sa iti dai seama. Acestea sunt vesti proaste pentru cei care sufera de alergii si au probleme respiratorii.

Conductele trebuie, de asemenea, verificate pentru scurgeri si alte defectiuni in mod regulat. Orice problema a sistemului poate crea mediul propice dezvoltarii mucegaiului si alte bacterii nocive, mai ales in mediile foarte calde si uscate. Un tehnician calificat poate asigura igienizarea si service-ul aparatului de aer conditionat, ferindu-te astfel de agravarea alergiilor cauzate de perticulele din dispozitivul de climatizare.

O problema nu foarte vizibila care ar putea inrautati alergiile este umiditatea. Este important sa mentii un nivel popriu de umiditate pentru locuinta ta. Sistemul tau HVAC trebuie sa mentina aerul din interior suficient de uscat pentru a elimina patogenii infiltrati in atmosfera caminului tau.

Nu uita nici de polen, unul dintre cei mai importanti factori cand vine vorba de alergiile de sezon. Pentru a reduce cantitatea de polen din locuinta ta, tine usile si ferestrele inchise. Poti chiar sa faci un pas in plus si sa speli si dezinfectezi perdelele si lenjeriile cat mai des pentru a fi sigur ca nu exista polen prins pe aceste materiale, declansand alergii grave.

Daca tu sau membri familiei tale sufera de alergii, exista solutii pentru a te asigura ca sistemul de climatizare nu va agrava problemele tractului respirator.

Profesionistii de la AlexIR Decor pot igieniza in mod corespunzator aparatul tau de aer conditionat, oferind si servicii de mentenanta pentru a te asigura de functionalitatea deplina a dispozitivului si de confortul termic al locuintei tale.

Daca suferi de alergii severe, poti lua in calcul un filtru cu ultraviolete pentru aerul tau conditionat pentru a elimina mucegaiurile si alergenii.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#igienizare aparare aer conditionat, #filtre aer conditionat , #locuinte