Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Apartamentele s-au scumpit in toata tara, in afara de un oras

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 12:48
8427 citiri
Apartamentele s-au scumpit in toata tara, in afara de un oras
Foto: Arhiva Ziare.com

Proprietarii de apartamente au cerut preturi mai mari la vanzare in luna septembrie in toate marile orase ale Romaniei, cu exceptia Constantei.

Astfel, potrivit datelor publicate miercuri de portalul Imobiliare.ro, in luna septembrie apartamentele s-au scumpit, in medie, cu 1,7%, de la 1.028 de euro pe metru patrat util, la finalul lui august, pana la 1.045 de euro pe metru patrat.

Romania, in topul tarilor UE in care s-au scumpit locuintele

In Capitala, apartamentele s-au scumpit in ultima luna cu 1,9%, de la 1.123 la 1.144 de euro pe metru patrat, pretul mediu crescand cu 5,3% in ultimul an.

In ultima luna, cel mai mult s-au scumpit apartamentele din blocurile noi, cu 3,3%, in timp ce preturile locuintelor din blocurile vechi s-au majorat cu 0,3%.

In Brasov, pretul mediu solicitat de catre vanzatori a crescut cu 0,9% in ultimele 30 de zile, la 920 de euro/mp, si cu 6,9% pe parcursul ultimelor 12 luni.

In Cluj-Napoca, preturile au crescut cu 0,6% in ultima luna, la 1.231 de euro/mp util, si cu 9,5% in ultimul an.

Care sunt mai ieftine: Apartamentele vechi sau cele noi? Depinde de oras - Explicatii si implicatii

In Iasi, un alt oras universitar important, apartamentele s-a inregistrat cea mai mare crestere a preturilor apartamentelor in luna septembrie, cu 2% fata de luna precedenta, pana la 897 de euro/mp.

Comparativ cu septembrie 2015, preturile sunt mai mari cu 5,5% in cel mai mare oras al Moldovei.

Cea mai mare crestere a preturilor in ultimul an s-a inregistrat in Timisoara, de 10,7%, pana la 1.022 de euro/mp util, dupa un avans de 0,9% in ultima luna.

La polul opus, Constanta este singurul mare oras in care preturile au scazut in septembrie, cu 0,1% fata de august, pana la 953 euro pe metru patrat util. Totusi, fata de septembrie 2015, preturile medii ale apartamentelor au urcat cu 5,1%, potrivit datelor Imobiliare.ro.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#scumpit apartamente, #preturi apartamente , #preturi apartamente