Un nou minim pe piata imobiliara. Vezi cat mai costa apartamentele

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 22:01
6870 citiri
Un nou minim pe piata imobiliara. Vezi cat mai costa apartamentele
Foto: ArhivaFoto.ro

Preturile apartamentelor din marile orase au continuat sa scada si in luna noiembrie cu alte doua procente, atingand un nou prag minim de la inceputul crizei. Valoarea indicelui national Imobiliare.ro a ajuns la 1.049 euro/mp util, cu 21 euro/mp mai putin decat in luna precedenta.

Cea mai accentuata rata de scadere, de 2,7%, a fost resimtita in Constanta, in timp ce preturile din Iasi au crescut cu 2,1% in noiembrie. Cea mai mare scadere de pret din ultimele 12 luni se inregistreaza in Timisoara si depaseste 18%.

Fata de aceeasi luna a anului trecut, cand Indicele imobiliare.ro indica o valoare de 1.218 euro/mp, preturile apartamentelor sunt in prezent cu aproape 14% mai mici la nivelul intregii tari.

Bucuresti: S-au scumpit apartamentele noi cu doua camere

Pentru Bucuresti, indicele Imobiliare.ro indica o valoare medie de 1.164 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi din Capitala, in scadere cu 1%, fata de luna precedenta. In comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, preturile cerute in prezent sunt in medie cu 11,8% mai mici.

Tendinta de scadere a fost resimtita in special la nivelul apartamentelor vechi din Capitala al caror pret a scazut cu 1,9%. Apartamentele noi au inregistrat o scadere de 0,4%.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna noiembrie la 1.329 euro/mp de suprafata utila, in scadere cu 0,4% fata de luna octombrie. In comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi este cu 12,7% mai mic. Cea mai dinamica evolutie au avut-o garsonierele noi, care s-au ieftinit cu 3,2% in ultimele 30 de zile. Pretul apartamentelor noi cu doua camere a inregistrat o crestere de 0,8% in ultima luna, iar pretul apartamentelor cu trei camere a inregistrat o scadere de 0,4%.

Apartamentele vechi s-au ieftinit cu 1,9% si cu 12,5% fata de perioada similara din 2009. Cele cu una si doua camere s-au ieftinit cel mai mult, cu 2,7%, respectiv 1,9%, iar cele cu trei camere au inregistrat o scadere de 1%.Apartamentele cu patru camere s-au scumpit cu 0,1%.

Brasov: Preturi cu 8% mai mici fata de 2009

Pretul mediu cerut pentru apartamentele din Brasov este de 877 euro/mp, cu 1,1% mai putin decat in luna precedenta. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, pretul mediu actual este cu 8% mai mic.

Pretul apartamentelor noi din ansamblurile rezidentiale brasovene a scazut in noiembrie cu 1,3%, pana la 923 euro/mp, in timp ce pretul apartamentelor vechi a inregistrat o scadere de 1,2%, pana la 874 euro/mp util. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele noi sunt cu 4,9% mai ieftine, iar cele vechi cu 8,2%.

Apartamentele cu o camera, pentru care cererea se mentine la un nivel acceptabil, s-au ieftinit cu 2,4%. Pretul cerut pentru cele cu doua si trei camere a scazut cu 0,4%, respectiv 1,1% fata de luna octombrie. Apartamentele cu patru camere s-au ieftinit cel mai mult, cu 3,8% pana la 804 euro/mp.

A doua luna consecutiva cu ieftiniri in Cluj

Luna noiembrie este a doua luna consecutiva in care apartamentele din Cluj se ieftinesc. Astfel, preturile apartamentelor au scazut cu 1,4%, iar indicele Imobiliare.ro coboara pentru prima data in ultimele zece luni sub pragul psihologic de 1.000 euro/mp util.

In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, valoarea actuala este cu 5,2% mai mica. Scaderea a fost inregistrata atat la apartamentele noi cat si la cele vechi. Pretul apartamentelor noi a scazut cu 2% pana la valoarea de 967 euro/mp util. Pretul apartamentelor vechi a scazut cu 1,7%, pana la valoarea de 1.000 euro/mp util si se mentine in continuare mai scump decat al celor noi.

Cea mai mare variatie de pret este intalnita in cazul apartamentelor vechi cu trei camere, unde a fost constatata o scadere importanta de 2,4%. Apartamentele cu una si doua camere s-au ieftinit cu 0,1%, respectiv 1% in ultimele treizeci de zile.

Constanta: Garsonierele s-au ieftinit cu 5% intr-o luna

Preturile apartamentelor din Constanta au inregistrat o scadere de 2,7%. Indicele imobiliare.ro a inregistrat valoarea de 928 euro/mp, cu 12% mai mic decat cel din aceeasi perioada a anului trecut. In noiembrie, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi a scazut cu 3,2% pana la 953 euro/mp util. Pentru apartamentele vechi, pretul a scazut cu 2,7%, atingand valoarea de 922 euro/mp util.

In noiembrie, cele mai mari scaderi de pret au fost inregistrate la apartamentele mici. Astfel, garsonierele s-au ieftinit cu 5,1%. Apartamentele cu doua camere au inregistrat o scadere de pret de 1,8%, in timp ce apartamentele cu trei camere s-au ieftinit cu 2,6% in ultimele treizeci de zile.

Timisoara ramane orasul cu cele mai ieftine apartamente

In ultimele treizeci de zile, pretul apartamentelor din Timisoara a scazut cu un procent si jumatate. Cu un pret mediu de 790 euro/mp util, Timisoara se claseaza in continuare pe primul loc in topul oraselor cu cele mai ieftine apartamente din tara.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, diferenta de pret este de 18,1%. Daca apartamentele noi s-au scumpit pentru a doua luna consecutiv, de aceasta data cu 1,3%, pana la valoarea de 859 euro/mp util, pretul cerut pentru apartamentele vechi scoase la vanzare in Timisoara a scazut cu 2,1%, pana la valoarea de 776 euro/mp util.

Cele mai afectate au fost garsonierele al caror pret a scazut cu 2,5%. Apartamentele cu doua si trei camere s-au ieftinit cu 2,3%, respectiv 2%, iar cele cu patru camere, cu doar 0,4%. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele vechi sunt mai ieftine cu un procent cuprins intre 14,1% si 20%, diferenta cea mai mare fiind inregistrata la apartamentele cu trei si patru camere.

Iasi, singurul oras mare cu scumpiri

Indicele imobiliare.ro pentru Iasi indica in luna noiembrie o valoare medie de 894 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi, in crestere cu 2,1%, Iasiul fiind singurul oras din tara in care preturile la apartamente au crescut in ultimele treizeci de zile.

In comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, preturile solicitate in prezent sunt cu 4,8% mai mici. Tendinta de scadere a fost resimtita doar la nivelul apartamentelor vechi a caror pret a scazut cu 1,4% in ultima luna, pana la valoarea de 819 euro/mp util. Pretul apartamentelor noi, insa, a inregistrat o crestere de 4,9%, pana la 1.023 euro/mp util.

In Ploiesti, indicele Imobiliare.ro este de 921 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare, in stagnare comparativ cu luna anterioara. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, preturile solicitate in prezent pentru apartamentele scoase la vanzare in Ploiesti sunt cu 10,6% mai mici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#preturi apartamente Bucuresti, #preturi apartamente vechi, #preturi apartamente noi , #preturi apartamente