8.300 de romani incearca sa ia o locuinta prin Prima Casa

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 17:23
1225 citiri
8.300 de romani incearca sa ia o locuinta prin Prima Casa

Peste 8.300 de romani intentioneaza sa isi ia o locuinta prin programul guvernamental Prima Casa, arata datele Fondului de Garantare a Creditelor.

"Numarul de dosare solutionate este de aproape 8.000. Diferenta o reprezinta dosare aflate in analiza sau care necesita completarea documentatiei. Valoarea solicitarilor de garantare depaseste 330 milioane euro, media garantiilor acordate situandu-se in jurul valorii de 41.000 euro", au declarat reprezentantii FNGCIMM.

Topul pe judete, in functie de numarul de solicitari primite, situeaza pe primele trei locuri Municipiul Bucuresti, Judetele Cluj, Constanta si Brasov.

In ceea ce priveste topul bancilor de la care au fost primite cele mai multe solicitari de garantare, BRD si BCR ocupa primele pozitii, fiind urmate de Alpha Bank, Banca Transilvania, Millennium Bank si Raiffeisen Bank.

Daca 45,9% dintre romanii care s-au inscris pentru program Prima Casa au ales sa achizitioneze o locuinte de doua camere, 21,76 % au preferat o locuinta cu trei camera si 13,4 % o garsoniera.

Aproximativ 28% dintre locuintele achizitionate prin program au fost construite dupa anul 2008 iar aproximativ 5% sunt solicitari pentru constructii in curs de finalizare.

Prin structura, capital si distributie teritoriala, Fondul de Garantare este cea mai reprezentativa institutie financiara care functioneaza in Romania in scopul garantarii finantarilor, cu cel mai inalt grad de risc din intregul sistem financiar.

Cat priveste strict IMM-urile, dupa primele 10 luni din acest an Fondul a triplat atat numarul cat si valoarea garantiilor acordate, chiar cu asumare de riscuri sporite, fata de perioada similara a anului trecut.

La inceputul lunii octombrie in portofoliul FNGCIMM erau in vigoare un numar de peste 5.600 de garantii cu un sold total de peste 1.585 milioane lei.

La nivel national, in primele 10 luni ale anului 2009, un numar de 5.750 IMM-uri care solicitasera un credit fara a avea garantiile solicitate de Banca, au beneficiat de garantii complementare din partea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si a filialelor sale din Focsani, Craiova si Sfantu Gheorghe, valoarea garantiilor acordate fiind de peste 1.618 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Program Prima Casa, #cereri Prima Casa, #locuinta Prima Casa , #prima casa