Ziare.com

Bancile profita de subrezenia "Primei Case" in lei ca sa "vanda" la greu credite imobiliare in euro

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 20:01

   

Bancile profita de subrezenia "Primei Case" in lei ca sa "vanda" la greu credite imobiliare in euro
Decizia Guvernului de a acorda garantii prin programul Prima Casa doar in lei a creat haos in randul clientilor interesati de obtinerea unei finantari in vederea achizitionarii unei locuinte, datorita incertitudinilor pe care le ofera.

"Noul program Prima Casa micsoreaza avantajul pe care bancile care fac parte din program il aveau inainte, intrucat atractivitatea noului program nu mai este asa de mare", a declarat pentru Business24 analistul economic Aurelian Dochia.

Principalul atu al creditelor "Prima Casa" in lei il constituie eliminarea riscului valutar, iar acest lucru inseamna ca rata lunara de rambursat, calculata in lei, nu se modifica in functie de evolutia cursului de schimb.

Insa daca o banca care nu face parte din program are un pachet atractiv in euro, aceasta ar putea deveni competitiva pe piata creditelor imobiliare si poate sa reuseasca sa vanda mai bine decat bancile care fac parte din program.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

Citeste mai multe despre Bancile profita de subrezenia "Primei Case" in lei ca sa "vanda" la greu credite imobiliare in euro pe Business24.ro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 765 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor