Banii in plus pentru Prima Casa ajung luni la banci - Doua nume lipsesc de pe lista

Duminica, 09 Octombrie 2016, ora 21:26
7595 citiri
Banii in plus pentru Prima Casa ajung luni la banci - Doua nume lipsesc de pe lista
Foto: Arhiva Ziare.com

Plafonul suplimentar alocat programului Prima Casa, in suma de 500 de milioane de lei, va fi distribuit bancilor, incepand de luni.

Iata lista institutiilor financiare care vor primi bani, potrivit Ministerului Finantelor:

Pe lista ministerului nu mai apar bancile Alpha Bank si Intesa Sanpaolo Bank, care au participat pana acum la program.

"Hotararea privind suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului total de garantii care pot fi emise anul acesta in cadrul Programului Prima Casa a fost adoptata de Guvern in sedinta din 28 septembrie. Fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru acoperirea cu prioritate a solicitarilor de acordare a unei finantari garantate in cadrul Programului, aflate in diverse stadii de aprobare si pre-aprobare la finantatori", au transmis cei de la Finante.

Plafonul de garantii pentru anul 2016 al programului a mai fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, in luna mai. Astfel, dupa cele doua suplimentari, plafonul de garantare al acestui program guvernamental va fi, in acest an, de 2,69 miliarde de lei.

In total, de la lansarea Programului in 2009 si pana la finalul lui august 2016, au fost acordate 197.608 garantii in valoare totala de 16,88 de miliarde de lei. In acest moment, rata de neplata de catre beneficiarii programului Prima Casa este de 0,3%.

Afla cati romani din strainatate si-au luat locuinta prin Prima Casa

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#bani prima casa banci, #bani in plus prima casa, #banci Prima Casa , #prima casa