BCR va participa la programul Prima Casa 4

Joi, 31 Martie 2011, ora 18:30
3703 citiri
BCR va participa la programul Prima Casa 4
Foto: bloombiz.ro

Banca Comerciala Romana (BCR) a acceptat sa participe la noua forma a programului Prima Casa, in conditiile in care riscul de creditare se va imparti in mod egal intre stat si institutiile financiare, a anuntat, joi, banca.

"Programul Prima Casa va continua in formula de impartire a riscului 50%-50% intre banci si stat. Am clarificat toate barierele tehnice legate de implicatiile legale si administrative ale modificarii formei de derulare a programului. Clientii existenti nu vor fi afectati. Foarte important este insa ca potentialii clienti vor beneficia de aceleasi conditii contractuale si de cost", a declarat director juridic BCR si reprezentant al bancii in cadrul negocierilor cu Ministerul de Finante, Alexandru Berea.

Bancile au propus din proprie initiativa impartirea riscului cu statul, astfel incat sa poata extinde acoperirea programului fara a fi nevoie de garantii suplimentare de la stat. In baza aceluiasi plafon de garantii, BCR estimeaza o expansiune substantiala a portofoliului de credite Prima Casa.

"Am acordat 15.000 de credite pana acum si vedem nevoie si potential pentru inca atat. Programul Prima Casa acopera o necesitate reala a tinerelor familii care isi doresc un camin, dar nu dispun de avansul necesar pentru a un credit ipotecar clasic. De asemenea, programul rezolva in conditii accesibile problemele de confort locativ pentru familiile care pur si simplu au nevoie de un apartament mai mare", se arata in comunicat.

Prima Casa 4 a trecut de Guvern - vezi cum iti poti cumpara a doua casa

Guvernul a aprobat, miercuri, noile conditii de derulare a programului Prima Casa, conditii prin care statul si bancile vor suporta in mod egal garantiile, bancile avand la dispozitie trei luni sa anunte daca sunt interesate de noua forma a programului.

Executivul a stabilit ca bancile interesate vor trebuie sa contribuie cu jumatate din nivelul garantiilor acordate tinerilor care vor sa-si cumpere o locuinta. Prin economiile astfel realizate, numarul beneficiarilor urmeaza sa se dubleze.

"A doua modificare consta in aceea ca vor putea intra si cei care astazi au o locuinta pana in 50 metri patrati si pentru a-si putea spori confortul pot intra in cadrul programului. Restul conditiilor raman, in esenta, neschimbate. Avansul ramane 5% din valoarea apartamentului, nivelul dobanzii ramane la fel", a declarat primul-ministru Emil Boc, in cadrul sedintei de miercuri a Executivului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#BCR program Prima Casa, #garantii stat banci , #prima casa