Creditarea prin Prima Casa 4 s-a accelerat. Cati bani mai au bancile?

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 18:58
3952 citiri
Creditarea prin Prima Casa 4 s-a accelerat. Cati bani mai au bancile?

BCR a acordat deja 5.400 de credite in actuala etapa a programului Prima Casa, in valoare totala de peste 200 milioane de euro, o treime din plafonul alocat.

Pe 12 septembrie, banca anunta ca acordase 2.400 credite prin programul Prima Casa 4, in valoare totala de 93,5 milioane euro, de la inceputul lunii iunie. In aproximativ doua luni, atat numarul imprumuturilor acordate, cat si valoarea acestora au crescut de peste doua ori.

Accelerarea creditarii in cadrul programului Prima Casa se explica prin adoptarea noului regulament privind creditele pentru consumatori, care stabileste un avans minim de 25% pentru imprumuturile ipotecare accesate in euro si de 15% pentru in cele in lei, dar mentine avansul minim de 5% pentru credite Prima Casa.

BCR acorda credite pentru prima locuinta in euro, iar dobanda este formata din Euribor la 3 luni plus o marja de 3,75% pentru clientii cu istoric in relatia cu BCR (marja este de 3,95% pentru clientii fara istoric).

Banca accepta pana la 3 coplatitori si nu percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. La BCR, evaluarea imobilului are un cost de 300 lei (inclusiv TVA) pentru un apartament.

Millennium Bank primeste lunar aproximativ 170 de solicitari pentru creditele Prima Casa si mai are disponibile 40 de milioane de euro din plafonul pentru Prima Casa 4, au spus reprezentantii bancii pentru efin.ro.

Millennium Bank, care a initiat creditarea in cadrul programului Prima Casa spre finele lunii iunie, a alocat pentru etapa curenta 50 de milioane de euro, cat pentru toate celelalte editii la un loc. Valoarea medie a unui credit Prima Casa acordat in 2011 este de 38.000 de euro, ca banca a acordat peste 260 de credite Prima Casa 4.

Millennium Bank acorda credite in euro, iar dobanda se stabileste in functie de indicatorul Euribor la trei luni, la care se adauga o marja de 4%. Banca nu percepe comisioane.

Printre bancile care participa la programul Prima Casa 4, se regasesc BRD, Banca Transilvania, Alpha Bank, Piraeus Bank, CEC Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Leumi Bank, Bancpost, UniCredit.

Citeste mai multe despre Creditarea prin Prima Casa 4 s-a accelerat. Cati bani mai au bancile? pe efin

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#Prima Casa, #credit casa, #banci , #prima casa