Guvernul a dat unda verde programului Prima Casa IV (Video)

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 14:24
2881 citiri
Guvernul a dat unda verde programului Prima Casa IV (Video)
Foto: Antena 3

Premierul Emil Boc a anuntat, dupa sedinta de Guvern de miercuri, adoptarea normelor metodologice pentru etapa a IV-a a programului Prima Casa.

Potrivit spuselor sale, noutatea este ca numarul beneficiarilor va creste, in conditiile in care statul va partaja cu banca suma necesara pentru garantie, in proportie de 50 la suta.

"Astazi (miercuri N.R.) am adoptat normele metodologice pentru programul Prima Casa. Dupa publicarea lor in Monitorul Oficial, bancile se pot inscrie in noua forma a programului", a anuntat Emil Boc, miercuri.

"Alti aproximativ 40.000 de beneficiari vor putea intra in programul Prima Casa. Nivelul dobanzii ramane acelasi, la fel si avansul pe care trebuie sa-l depuna cel care doreste sa-si cumpere o locuinta - respectiv 5%. Noutatea este ca dublam, practic, numarul beneficiarilor, prin partajarea garantiei intre stat si banca", a adaugat premierul.

Guvernul a decis, la finele lunii martie, sa permita bancilor interesate injumatatirea garantiei de stat deja contractate prin programul Prima Casa si utilizarea sumelor astfel eliberate pentru garantarea de noi credite ipotecare.

Credite imobiliare alternativa la Prima Casa? - vezi oferta bancilor

De asemenea, in noua formula vor putea fi incluse si persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de 50 metri patrati si doresc un confort sporit.

Bancile au la dispozitie trei luni pentru a stabili daca accepta noile conditii.

Premierul Emil Boc a spus la inceputul lunii aprilie ca a patra etapa a programului Prima Casa va incepe dupa Sarbatorile de Paste.

Programul guvernamental "Prima Casa" a fost lansat in vara anului 2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpararii unei locuinte de maxim 60.000 euro si, incepand din 2010, in limita a 70.000 euro pentru locuinte cu lucrari inca neincepute si de cate 75.000 euro pentru case noi cumparate de persoane organizate in asociatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#Prima Casa IV, #Program Prima Casa, #conditii Prima Casa, #Prima Casa Guvern , #prima casa