Locuintele ANL nefinalizate si cele pe hartie pot fi cumparate prin Prima Casa

Luni, 21 Iunie 2010, ora 21:40
1354 citiri
Locuintele ANL nefinalizate si cele pe hartie pot fi cumparate prin Prima Casa

Guvernul a aprobat completarea cadrului legislativ privind normele de acordare a garantiilor pentru programul Prima Casa, astfel incat, prin acest program, pot fi cumparate si locuintele ANL nefinalizate, dar si cele pe hartie.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) poate acorda garantii pentru "locuinte finalizate, destinate achizitionarii, inclusiv cele construite si date in exploatare prin programele derulate de ANL, locuinte nefinalizate sau care se afla in diverse stadii de executie, inclusiv cele contruite de ANL, dar si locuinte noi destinate achizitionarii dupa finalizare, inclusiv cele contruite prin progamele ANL", se arata in Monitorul Oficial al Romaniei.

Cei interesati de constructia unei locuinte pot beneficia de un plafon de 70.000 de euro, iar in cazul asocierilor, prafonul maxim este de 75.000 de euro.

Potrivit legistlatiei, beneficiarul trebuie sa dovedeasca faptul ca are in proprietate terenul pe care se contruieste locuinta, inclusiv in cazul celor construite de ANL, inscris in cartea funciara in conditiile legii, liber de orice sarcini si se obliga sa garanteze cu acesta, precum si cu locuinta construita din finantarea obtinuta din partea statului.

"Din totalul de 25.000 de locuinte ANL date in exploatare, 12.000 au fost trecute deja din domeniul public in domeniul privat si sunt disponibile spre vanzare. Eu tind sa cred ca anul acesta se vor vinde 3.000 de locuinte ANL prin Prima Casa", a declarat pentru Money.ro, Ioan Andreica, secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Guvernul a aprobat la data de 21 aprilie o alta hotarare, potrivit careia chiriasii locuintelor ANL pot achizitiona apartamentele si prin programul Prima Casa. Astfel, locuintele pentru tineri destinate inchirierii pot fi vandute doar la solicitarea acestora, dupa ce expira termenul de un an de inchiriere neintrerupta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#locunte ANL, #constructie ANL, #ANL Primma Casa , #prima casa