Prima Casa 4: Ce apartamente va puteti cumpara?

Joi, 07 Iunie 2012, ora 12:56
6372 citiri
Prima Casa 4: Ce apartamente va puteti cumpara?
Foto: Itlet

Guvernul intentioneaza sa stabilieasca plafonul pentru a patra editie a programului Prima Casa la 200 de milioane de euro, sperand a da un nou imbold pietei imobiliare in stagnare.

In asteptarea unor preturi si mai coborate, romanii nu prea mai incearca sa cumpere locuinte, insa programul guvernamental Prima Casa ar putea fi o oportunitate, mai ales pentru cei care nu si-ar permite, altfel, sa isi achizitioneze o casa.

Prin program, bancile participante pot oferi credite garantante de stat pentru achizitionarea unor locuinte finalizate evaluate la maximum 60.000 de euro. Imprumutul in sine este de 57.000 de euro, 3.000 de euro reprezentand avansul pe care trebuie sa-l dea clientul.

Daca, pana in urma cu un an - doi, in suma de 60.000 de euro se puteau cumpara doar garsoniere si apartamente cu doua camere, situatia s-a schimbat simtitor. Prin urmare, puteti gasi locuinte potrivite chiar si pentru o familie cu copii, de 3 - 4 camere, mai ales daca va orientati spre orasele de provincie.

In Bucuresti, in limita a 60.000 de euro, puteti gasi si apartamente cu patru camere, dar si doar cu doua.

De exemplu, in apropierea Pietei Veteranilor este scos la vanzare un apartament cu 4 camere si 82 mp utili, semidecomandat, la ultimul etaj al unui imobil cu patru nivele. Locuinta dispune de doua bai si de balcon inchis, dar are nevoie de renovari si se vinde fara mobila.

Tot patru camere are si un apartament situat in zona Tineretului, insa la o suprafata utila de numai 60 mp. De asemenea, locuinta are doar o singura baie si se afla intr-un imobil construit in 1976, la etajul 4 din 10.

Totusi, apartamentul este renovat, are parchet, faianta, gresie, ferestre cu geam termopan din PVC, usa metalica la intrare si usi din lemn in interior. Mobila nu este inclusa in pret.

Tot la 60.000 de euro gasiti si un apartament cu trei camere, in zona Berceni. Acesta este semidecomandat, are o baie si un balcon inchis si se afla la etajul 4 din 4, intr-un bloc ridicat in 1978.

Potrivit anuntului de pe imobiliare.ro, apartamentul este proaspat renovat si dispune de aer conditionat. In plus, proprietarul vinde locuinta cu bucataria mobilata si partial mobilat in rest.

Ceva mai central, in zona 1 Mai - Piata Chibrit, este pus in vanzare un apartament de 2 camere, semidecomandat, aflat intr-un bloc ridicat in 1963, care este, insa, reabilitat termic. Locuinta este renovata in acest an, are gresie, faianta, parchet, geamuri termopan, aer conditionat, instalatii sanitare si electrice noi, rulouri exterioare din aluminiu.

In pret este inclusa si mobila noua, in stil modern, iar bucataria este mobilata si dotata cu aragaz si hota.

In Brasov cu 60.000 de euro puteti cumpara un apartament cu 4 camere renovat, in zona Gemenii. Locuinta are 70 mp utili, este decomandata si gradul de confort lux, dispunand de doua bai, un balcon inchis, parchet, geamuri termopan si usa metalica la intrare.

In plus, in pret sunt incluse si doua locuri de parcare, o raritate pentru orice oras din Romania.

Un apartament cu 3 camere in zona Astra, decomandat, confort 1, se vinde mobilat si utilat, avand si propria centrala termica, in suma limita admisa in cadrul programului Prima Casa. Locuinta este si mai mare decat cea de mai sus, avand 76 mp, 2 bai si un balcon.

Apartamentele care pot fi cumparate prin Prima Casa in Iasi sunt similare celor din Brasov, fiind destul de usor sa gasiti locuinte de 3 camere in acest pret.

Astfel, in zona Alexandru cel Bun, este pus in vanzare un apartament cu 75 mp utili, confort 1, aflat la etajul 1 dintr-un imobil construit in 1978. Locuinta este renovata, are balcon inchis, centrala proprie si se vinde partial mobilat.

Pe segmentul de 4 camere este disponibil un apartament in zona Nicolina-Cug, de 96 mp utili, cu doua balcoane. Locuinta are si doua bai si trebuie renovata.

La malul marii, in Constanta, locuintele pe care le puteti obtine pentru suma maxima din cadrul programului Prima Casa amintesc de Capitala.

Astfel, aici, ati putea cumpara un apartament cu trei camere, decomandat, confort 1, la etajul 3 din 4, cu o suprafata utila de 58 mp, cu un balcon de 7 mp, inchis cu termopan.

Apartamentul are imbunatatiri si se afla in zona Casei de Cultura, avand vedere de cele doua parti ale blocului.

In zona ICL puteti achizitiona un apartament cu doua camere, intr-un imobil nou, finalizat in anul 2010. Locuinta are 60 mp utili, este decomandata si are centrala proprie.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#apartamente Prima Casa 4, #oferte locuinte Prima Casa, #plafon program Prima Casa , #prima casa