Ziare.com

Prima Casa 4 a trecut de Guvern - vezi cum iti poti cumpara a doua casa

de Teodora Bodeanu
Miercuri, 30 Martie 2011, ora 16:32

   

Prima Casa 4 a trecut de Guvern - vezi cum iti poti cumpara a doua casa
Guvernul a modificat miercuri programul Prima Casa, dupa ce peste jumatate din plafonul alocat pentru acest an s-a epuizat.

In cadrul noului program, vor putea obtine credite garantate de stat si cei care au deja o locuinta, daca aceasta nu are mai mult de 50 de metri patrati, potrivit Mediafax.

Daca pana acum garantia era suportata numai de stat, Executivul a hotarat ca, de aici inaine, garantia sa fie impartita in proportie de 50% si 50% intre stat si banca. Potrivit premierului, mai sunt si alte programe guvernamentale care trebuie sa beneficieze de garantii de stat. acesta se referea la sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii, in esenta, a mediului privat.

In sedinta de miercuri, Guvernul a hotarat sa elimine criteriul legat de varsta, astfel incat sa poata participa si persoane care au peste 35 de ani.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

Potrivit premierului, dobanzile, avansul perceput la contractarea creditului, cat si cuantumul garantiei vor ramane nemodificate.

Astfel, statul va garanta imprumuturi de 60.000 de euro pentru achizitia unei locuinte vechi si 70.000 de euro pentru locuintele a caror constructie nu a inceput inca.

Creditele au o rata a dobanzii egala cu Euribor la trei luni, plus o marja fixa de maximum 4 la suta pe an, respectiv Robor la trei luni, plus 2,5% pe an.

Bancile vor avea la dispozitie trei luni pentru a se hotari daca doresc sa participe si la programul Prima Casa 4.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5957 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor