Top 5 credite Prima Casa in euro

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 21:04
7842 citiri
Top 5 credite Prima Casa in euro

Preturile apartamentelor si-au continuat trendul descedent si in 2012, ajungand in luna septembrie la nivelul minim al ultimilor patru ani.

Programul Prima Casa reprezinta o varianta optima pentru cei care sunt interesati de achizitia unei locuinte si nu dispun de banii necesari. Avansul solicitat de banci este de minimum 5% din pretul de achizitie al imobilului, iar dobanzile aferente acestui tip de imprumut sunt cele mai mici din piata.

Portalul financiar Efin.ro a realizat un top al celor mai avantajoase cinci credite in euro din programul Prima Casa 4.

Clasamentul a fost realizat prin analiza urmatoarelor criterii:

1. Costuri (dobanda, DAE, comisioane): s-au comparat ofertele bancilor in functie de acesti parametri, atribuindu-se fiecareia un scor de la 1 la 5;

2. Avantaje: unele institutii ofera anumite facilitati in functie de care s-a asociat fiecarei oferte un scor de la 1 la 5 (perioada de gratie, Internet Banking gratuit, gama larga de venituri acceptate de banca, evaluare gratuita a imobilului adus in garantie);

3. Disponibilitatea institutiei de a acorda finantare persoanelor fizice. Pe fondul unui mediu financiar afectat de criza, bancile si-au inasprit conditiile de creditare; astfel, s-a atribuit un scor de la 1 la 5 in functie de criteriile de eligibilitate solicitate potentialilor clienti pentru obtinerea de finantare prin programul Prima Casa.

Pe primul loc in clasament se situeaza creditul Prima Casa oferit de BRD Groupe Societe Generale.

Rata dobanzii depinde de perioada de creditare, astfel: daca solicitantul contracteaza imprumutul pe o perioada de pana la 20 de ani, dobanda se calculeaza ca EURIBOR la 3 luni + marja de 3.65%; asemanator, daca perioada de creditare este cuprinsa intre 20 si 30 de ani, dobanda este formata din EURIBOR la 3 luni + marja de 3.75%. Pentru o perioada de creditare intre 20 si 30 de ani, rata dobanzii este de 3.957%.

Dobanda anuala efectiva are o valoare de 4.03%, pentru un credit de 30.000 euro contractat pe o perioada de 30 de ani.

Avantaje: Creditul Prima Casa de la BRD prezinta printre cele mai mici costuri dintre bancile participante la programul Prima Casa. Totodata, institutia nu percepe comision de analiza dosar, de acordare si de administrare a creditului.

Dezavantaje: Gama restransa de venituri acceptate (nu se accepta veniturile din chirii).

Locul 2 al topului revine creditului Prima noastra casa (achizitie) de la CEC Bank.

Dobanda are o valoare de 4.22%, fiind calculata ca EURIBOR 3M + marja bancii de 4%. Dobanda anuala efectiva, pentru un imprumut de 30.000 euro pe o perioada de 30 de ani, este de 4.30%.

Avantaje: Banca nu percepe comision de analiza dosar si de administrare credit si ofera Internet Banking gratuit timp de 3 luni de zile. In functie de perioada pe care se contracteaza creditul (pe termen scurt sau termen lung), clientul beneficiaza de o perioada de gratie de 90, respectiv 180 de zile calendaristice.

Totodata, CEC Bank accepta o varsta maxima a solicitantului de 80 de ani pentru acest credit, implinita la sfarsitul perioadei de rambursare.

Pe locul 3 al topului se regaseste creditul Prima Casa in EUR de la OTP Bank.

Creditul are o rata a dobanzii de 4.35%, formata din EURIBOR la 3 luni si marja bancii de 4%. In cazul contractarii unui imprumut de 30.000 euro pe o perioada de 30 de ani, DAE are o valoare de 4.44%.

Avantaje: Banca nu percepe comision de analiza a dosarului, de gestionare a imprumutului si de rambursare anticipata. De asemenea, comisioanele de deschidere si administrare a contului curent aferent creditului sunt 0.

Dezavantaje: OTP Bank acorda imprumutul doar pentru achizitia de locuinte, noi sau vechi.

Creditul Alpha Housing - Prima Casa oferit de Alpha Bank se situeaza pe locul 4 in topul celor mai avantajoase imprumuturi privind achizitia unui imobil.

Dobanda este variabila, formata din indicele de referinta EURIBOR la 3 luni la care se adauga marja bancii de 4%, avand o valoare de 4.22%. DAE este de 4.30%, pentru un imprumut in valoare de 30.000 euro pe o perioada de 30 de ani.

Avantaje: Banca nu percepe comisioane de analiza si de administrare credit si accepta o gama larga de venituri.

Pe locul cinci se afla creditul Prima Casa de la Raiffeisen Bank, cu o dobanda de 4,22%, fiind calculata ca EURIBOR 3M + marja bancii de 4%. Dobanda anuala efectiva, pentru un imprumut de 30.000 euro pe o perioada de 30 de ani, este de 4.83%.

Avantaje: Banca nu percepe comisioane de analiza si de administrare credit si solicita o documentatie simplificata.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#top credite prima casa, #credite prima casa avantajoase, #prima casa avantaje, #prima casa dezavantaje, #credite casa euro , #prima casa