10 idei de proiecte inedite, realizate cu ajutorul ardeziei flexibile

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 17:10
12641 citiri
10 idei de proiecte inedite, realizate cu ajutorul ardeziei flexibile
Foto: Piatraonline.ro

Un material cu totul special, care va reprezenta un accent deosebit in casa ta si va fi in acelasi timp usor de introdus in decorul general al casei tale, ardezia flexibila, te ajuta sa-ti pui in aplicare cele mai indraznete planuri de design interior.

Ce este ardezia flexibila?

Pe scurt, ardezia flexibila este o foaie subtire si flexibila de piatra, realizata dupa o tehnologie germana. Ea pastreaza toate proprietatile care fac din piatra naturala un material deosebit, insa, in plus, este extrem de usor de aplicat pe orice suprafata deoarece este subtire si flexibila si se muleaza pe orice forma.

In acelasi timp, ardezia flexibila este un material care poate fi utilizat cu succes atat la exterior, pe fatadele cladirilor, cat si la interior, unde poate fi folosit in zeci de moduri si pe zeci de suprafete sau obiecte, indiferent de incapere.

Ardezia flexibila este un material inovator aparut prima data pe piata in urma cu doar 20 de ani. De atunci si pana acum, materialul a fost perfectionat, fiind unul extrem de popular printre arhitecti si designeri de interior.

Avantajele utilizarii ardeziei flexibile sunt nenumarate, insa ne vom rezuma doar la cateva. Desi are o grosime mica, ardezia flexibila este extrem de rezistenta, atat la lovituri, cat si la trafic intens, la umiditate sau la pete. Faptul ca este flexibila o face usor de transportat si usor de manevrat, iar in ceea ce priveste camerele in care poate fi folosita, nu exista limitari, ea putand fi utilizata fara probleme atat in bai si bucatarii, cat si in livinguri si saloane.

Cu ajutorul ardeziei flexibile poti personaliza locuinta ta, folosind-o atat la accentuarea unor pereti, insa chiar si la scoaterea din anonimat a unor piese de mobilier sau readucerea lor la viata dupa ce anii si-au pus amprenta nemiloasa asupra lor.

In plus, ardezia flexibila este usor de utilizat si poate fi montata fara sa fie neaparata nevoie de o mana profesionista, mai ales deca e vorba despre proiecte mici. Iti va trebui doar un adeziv poliuretanic si poti trece la treaba, iar la finalul zilei nu vei avea prea multe de curatat si nu vei avea acel aspect de santier in casa.

Iata 10 idei de proiecte pe care le poti realiza cu ajutorul ardeziei flexibile:

1. Placarea peretilor din baie

Ardezia flexibila este un material care nu sufera modificari din cauza umiditatii, fiind potrivit pentru utilizarea in baie. Este recomandata folosirea unui impermeabilizant pentru ca ea sa arate impecabil pentru cat mai multa vreme, in acest fel te vei putea bucura de frumusetea ei ani la rand.

Poti placa toti cei patru pereti din baie cu ardezie flexibila sau, pentru un un plus de farmec, poti alege o ardezie intr-un model desebit, colorat, asa cum este Indian Autumn, si sa plachezi doar un singur perete, restul incaperii ramanand alb.

Perete de baie placat cu ardezie flexibila, intr-o casa din Bucuresti. Detalii despre proiect, aici

2. Placarea peretilor din bucatarie

In locul clasicei faiante cu care se placheaza peretii bucatariei, poti sa iesi din tipare folosind ardezia flexibila, pe care o poti monta cu usurinta si intr-un timp extrem de scurt. In plus, piatra va da un aspect cu totul deosebit bucatariei tale.

3. Imbracarea dulapurilor

Un dulap cu o forma deosebita, dar caruia ii trebuie un plus de farmec sau un dulap care si-a pierdut frumusetea odata cu trecerea anilor poate deveni o piesa superba de mobilier cu ajutorul ardeziei flexibile. Pentru un decor minimalist, alege ardezia flexibila de culoare neagra si imbraca usile dulapului, iar acesta va deveni cu siguranta piesa de rezistenta a intregii incaperi.

4. Placarea unui perete in dormitor

In dormitor nu e cazul sa plachezi toti peretii cu ardezie flexibila, insa un perete va fi exact accentul care lipseste camerei pentru ca ea sa aiba o personalitate bine definita. Alege o nuanta calda, care te duce cu gandul la vacanta, pentru ca in fiecare zi sa te trezesti la fel de relaxat ca in concediu.

5. Placarea usii de la intrare

Oricine iti va calca pragul va fi impresionat de usa ta daca alegi sa o plachezi cu ajutorul ardeziei flexibile. Este genul de proiect pe care il poti realiza si singur intr-o singura zi, dar care va fi admirat de toata lumea.

6. Placarea insulei din bucatarie

Daca ai o bucatarie de dimensiuni generoase si ai hotarat sa amplasezi in mijloc o insula, o idee pentru a o scoate in evidenta intr-un mod placut este sa o plachezi cu ardezie naturala.

7. Placarea mesei din dining room

In dining room, locul unde iei masa alaturi de intreaga familie, eset cazul sa amplasezi o masa deosebita, iar ardezia flexibila este exact ce ai nevoie pentru a crea o piesa unica, inedita, dar si rezistenta si durabila. Mesele in familie sau cinele alaturi de prieteni vor fi mai placute in jurul unei piese mese atat de speciale si de originale.

8. Accente pe mobila

Daca odata cu trecerea anilor, mobila ta de bucatarie si-a cam pierdut din farmec, au mai aparut mici zgarieturi sau urme de lovituri, poti realiza niste accente deosebite pe mobila si sa o readuci la gloria de alta data cu ardezia flexibila. Aceasta mica schimbare va redefini aspectul intregii camere, deoarece ardezia nu trece niciodata neobservata.

9. Imbracarea stalpilor de rezistenta

Poate nu reprezinta o prioritate pentru tine, insa si stalpii de rezistenta pot aduce un plus de farmec in casa ta daca stii sa-i pui in valoare. Cu ajutorul ardeziei flexibile vei putea imbraca acesti stalpi, indiferent de forma lor, fie ei patrati sau rotunzi, foile de ardezie se vor mula pe orice forma.

10. Imbracarea barului din living room

In cazul in care te numeri printre norocosii ce au un living mare in care ti-ai amplasat si un bar, poti imbraca acest bar cu ardezie pentru a crea o zona deosebita din punct de vedere estetic si un loc ce ii va atrage pe toti musafirii tai ca un magnet. Nu conteaza pentru ce design de interior ai optat, vei gasi cu siguranta modelul de ardezie flexibila care sa se potriveasca perfect in locuinta ta, chiar daca ai un decor contemporan sau unul vintage.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#ardezie flexibila, #proiect casa, #ardezie design interior, #piatra naturala ardezie, #ardezie decoratiuni interioare , #proiecte case